Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Za byznysem do Íránu vyráží další skupina českých podnikatelů
25.04.2018

EFSA: Pesticidy - pilotní hodnocení kumulativního rizika je před dokončením
25.04.2018

Příručka o podmínkách dovozu/vývozu zemědělských výrobků a potravin ve vztahu k zemím mimo EU
25.04.2018

Pitná voda: úprava ortofosforečnany snižuje koncentraci olova v pitné vodě
25.04.2018

Ctpp >


Video: Pět klíčů k bezpečnému stravování
Datum: 23.12.2015
Bezpečnost potravin

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci s Kanceláří Světové zdravotnické organizace (WHO) v ČR připravily pro spotřebitele českou verzi videa WHO „Pět klíčů k bezpečnému stravování“.

Cílem videa je ukázat spotřebitelům, že ačkoli potraviny mohou obsahovat nebezpečné mikroorganismy, které způsobují zdravotní potíže jako je žaludeční nevolnost, zvracení, průjem, horečka a dokonce i smrt, je možné se těmto mikrobům účinně bránit.

Světová zdravotnická organizace (WHO) zformulovala základní hygienická pravidla při manipulaci s potravinami do tzv. „Pěti klíčů k bezpečnému stravování“.

Pět klíčů k bezpečnému stravování:

1. Udržujte čistotu
2. Oddělujte syrové a uvařené pokrmy
3. Pokrmy důkladně vařte
4. Potraviny uchovávejte při bezpečných teplotách
5. Používejte nezávadnou vodu a suroviny


Video „Pět klíčů k bezpečnému stravování“ je určeno široké spotřebitelské veřejnosti, které názorně vysvětluje, že nákazám z potravin lze předcházet z prostředí domova jednoduše - dodržováním těchto základních hygienických pravidel.

    Video WHO „Pět klíčů k bezpečnému stravování“ (česká verze)

 

zdroj: Bezpečnost potravin »