Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Odvádět odvody i za dobu, kdy zaměstnanec bude doma, nedává smysl. Česká mutace kurzarbeitu by také primárně neměla podporovat přechod zaměstnance k jinému zaměstnavateli
18.09.2020

Hospodářská komora vládě: Kurzarbeit podnikatelé vítají, sporné body by ale měla vláda přehodnotit
18.09.2020

Africký mor prasat je již ve třech ze čtyř zemí sousedících s ČR
18.09.2020

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje
18.09.2020

Ctpp >


Jak smažit zdravěji
Datum: 03.01.2018
Forum zdravé výživy
Vydáno: 28.12.2017
Autor: Fórum zdravé výživy

 

Informace Fóra zdravé výživy ke smažení a správnému výběru tuků.

 

Milujeme smažená jídla. Štědrovečerní obalovaný řízek nebo kapr jsou pouze jedním z příkladů. Jenže smažení není zrovna ideální pro naše zdraví. Existuje však cesta, jak si dopřát své oblíbené pochoutky a zároveň co nejvíc snížit negativní vlivy na náš organismus.

V čem vlastně spočívá to negativní působení? Například v tom, že smažení zvýší kalorickou hodnotu připravovaného jídla. Klidně ji i zdvojnásobí. Některé tuky obsahují navíc hodně nasycených mastných kyselin. Jejich přemíra škodí kardiovaskulárnímu systému.

Určité tuky obsahují i dost cholesterolu. Ten je nejrizikovější, když ho zoxidují vysoké teploty, které bývají u smažení časté. Někdy tuky obsahují i transmastné kyseliny. Ty jsou pro naše cévy ještě horší než nasycené mastné kyseliny.

Pokračování článku najdete na www.novinky.cz


Zdroj: Fórum zdravé výživy