Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Česká hlava pro rostlinné biotechnologie
14.12.2018

Novinky v oblasti NBT - IX.
14.12.2018

Tři čtvrtiny větších podniků zvažují, že v roce 2019 zavedou další zaměstnanecké benefity
14.12.2018

Hospodářská komora k nejnovější úpravě výše podpory kombinované výroby elektřiny a tepla
14.12.2018

Ctpp >


ÚZEI zve na přednášku Dějiny stravování 20. století - Strava v českých zemích 1939 – 1970
Datum: 13.06.2018
ÚZEI
Vydáno: 8.6.2018
Autor: ÚZEI

 

Přednáška se koná 21. června 2018.

 

Ke stému výročí založení republiky připravila Knihovna Antonína Švehly cyklus přednášek o dějinách stravování. Tentokrát se dozvíte více o stravě v českých zemích od přídělového systému k televiznímu vaření.

Přednášející Doc. PhDr. Martin Franc, Ph.D. působí v Masarykově ústavu a archivu Akademie věd ČR a na Fakultě humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze. Účastnil se řady projektů věnujících se historii, má bohatou publikační činnost. Jeho badatelským zaměřením jsou vědní politika a sociální vědy ve střední Evropě, dějiny stravování a výživy a dějiny životního stylu a konzumu v Československu.

Přednáška se koná v Domě zemědělské osvěty, ve studovně Knihovny Antonína Švehly 21. června 17:00 hodin.
Vstup je v o l n ý.

Bližší údaje k přednášce naleznete zde.

 

Zdroj: ÚZEI