Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Nařízení ÚKZÚZ - Ralstonia solanacearum v závlahové vodě - ze dne 14. 9. 2018
21.09.2018

Platforma pro reformulace má za sebou další úspěšný rok
21.09.2018

Aktualizace databáze hostitelských rostlin bakterie Xylella
21.09.2018

Zpráva o činosti systému RASFF v ČR za rok 2017
21.09.2018

Ctpp >


Tisková konference Fóra zdravé výživy “Když se zapomíná nejen na jídlo”
Datum: 04.07.2018
Forum zdravé výživy
Vydáno: 3.7.2018
Autor: Fórum zdravé výživy

 

Tiskové materiály z konference o degenerativních onemocněních mozku a vlivu výživy.

 

 

27. června 2018 proběhla v dopoledních hodinách tisková konference Fóra zdravé výživy. Zapomínání, problémy se soustředěním, poruchy spánku. Příčinou těchto i mnohých dalších obtíží může být vyčerpání, stres, deprese, ale také počínající degenerativní onemocnění mozku. Alzheimerova nemoc a další onemocnění mohou přicházet plíživě, nenápadně.

Jak poznat příčinu obtíží? A když už je na vině degenerativní onemocnění mozku, pomůže úprava jídelníčku? Mohou být některé z potravin příčinou těchto onemocnění? Jakou roli hrají při onemocnění a jeho léčbě oleje? A jak jsou na tom z výživového pohledu oleje méně tradiční, zato čím dál více populární? Tyto a další otázky se řešily na tiskové konferenci. Diskutujícími odbornicemi byly Mgr. Markéta Šplíchalová z České alzheimerovské společnosti a prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., a Mgr. Tamara Starnovská, členky Fóra zdravé výživy.

Kompletní tiskové materiály:

Tisková zpráva: Když se zapomíná nejen na jídlo
Mgr. Markéta Šplíchalová: Alzheimerova choroba a jiné typy demencí
Mgr. Tamara Starnovská: Jak živit mozek ve zdraví i nemoci
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.: Méně tradiční oleje

 

Zdroj: Fórum zdravé výživy