Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Minipivovary táhnou: Každý týden vznikne jeden nový
14.03.2019

Čas na očistu! 6 druhů zeleniny, díky kterým se budete cítit fit
14.03.2019

Pozvánka na odborný seminář "POHLED PŘES HRANICE" - 10. 11. 4. 2019
14.03.2019

Pozvánka na odborný seminář "POHLED PŘES HRANICE" - 10. 11. 4. 2019
14.03.2019

Ctpp >


Výskyt nejběžnějších infekčních onemocnění přenášených potravinami a vodou v ČR (2007-2017)
Datum: 12.07.2018
SZÚ
Vydáno: 10.7.2018
Autor: SZÚ

 

Prezentace SZÚ s analýzou dat Informačního systému pro infekční nemoci.

 

K nejvýznamnějším onemocněním alimentárního původu v České republice s tradičně nejvyšším počtem případů patří kampylobakteriózy, salmonelózy a průjmy virového původu. Z analýzy dat Informačního systému pro infekční nemoci (EPIDAT) Státního zdravotního ústavu vyplývá, že trend výskytu těchto onemocnění se v letech 2007-2017 měnil pouze mírně.  

Prezentace uvedená na Mezikrajském semináři epidemiologů, Praha 17.4.2018

Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017.pdf Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017 (pdf, 1,05 MB)

 

Autoři: MUDr. Michaela Špačková1, PhDr. Martin Gašpárek2

1Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Centrum epidemiologie a mikrobiologie, Státní zdravotní ústav, Praha

2Národní referenční centrum pro analýzu epidemiologických dat, Oddělení biostatistiky, Státní zdravotní ústav, Praha

 

Zdroj: SZÚ