Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020

Ctpp >


Prošlé maso ve školní jídelně v Královéhradeckém kraji
Datum: 06.11.2018
SVS
Vydáno: 2.11.2018
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 2. 11. 2018

 

 

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy při  kontrole provozovny veřejného stravování v Kostelci nad Orlicí v Královéhradeckém kraji nalezli v chladícím boxu na čerstvé maso téměř šedesát kilogramů vakuově baleného masa (vepřového a hovězího) s prošlým datem použitelnosti. Jídelna vaří pro místní školy, školku a veřejnost denně zhruba 700 obědů. Případná příprava pokrmů z prošlého masa by mohla znamenat vážné ohrožení zdraví strávníků, z nichž velká část patří mezi nejrizikovější skupiny obyvatel (malé děti, důchodci…). Prošlé maso bylo proto veterinárními inspektory na místě znehodnoceno a podle veterinárního zákona byla provozovateli nařízena jeho neškodná likvidace v k tomu určeném zařízení na jeho vlastní náklady. Za porušení veterinárního zákona hrozí provozovateli pokuta ve výši až 50 milionů korun.

Zdroj: SVS