Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020

Ctpp >


Seminář Bezpečná výživa – Obiloviny ve výživě
Datum: 09.10.2015
VŠCHT

 

Seminář Bezpečná výživa – Obiloviny ve výživě

 

Termín:         Sobota – 17.10.   2015

VŠCHT Praha, Technická 3, Praha 6, posluchárna B II

Čas přednášek:  8,20 – 16,30

Moderátor: Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

 kontakt: jan.panek@vscht.cz

Témata

 

8,20 – 8,55

 

Registrace

8,55

Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Zahájení semináře

9,00 – 9,50

Ing. Pavel Skřivan, CSc.

Tradiční obiloviny ve výživě; technologický a zdravotní význam lepku

10,00 – 11,00

Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.

Celiakie – formy, etiologie, léčebná výživa

11,15 – 11,50

Ing. Dana Gabrovská, Ph.D.

Aktuální legislativa v oblasti obilovin

11,50 – 12,40

Prof. Ing. Ivana Capouchová, CSc.

Netradiční obiloviny a pseudocereálie

13,35 – 14,20

Ing. Marcela Sluková, Ph.D.

Vláknina a další výživově cenné složky obilného zrna

14,20 – 15,20

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.

Problematika akrylamidu v cereáliích

15,35 – 16,10

Mgr. Ing. Diana Chrpová

Výrobky z obilovin v alternativní výživě

16,10 – 16,30

Prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ing. Pavel Skřivan, CSc., Doc. Ing. Jan Pánek, CSc.

Diskuse a ukončení semináře