Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Konference Potraviny, zdraví a výživa Podtitul: Obohacování potravin – cesta ke zdraví?
26.03.2020

Nové potravinářské předpisy EU – leden 2020
26.02.2020

Veřejná konzultace k vědeckému stanovisku o hodnocení pokynů EFSA pro molekulární charakterizaci a posouzení environmentálního rizika GM hmyzu
26.02.2020

Geneticky upravené bakterie zvyšují imunitu včel
26.02.2020

Ctpp >

Compete


COMPETE

 

 

NÁZEV: „International comparison of product supply chains in the agro-food sector“ 

 

AKRONYM: COMPETE

 

DOBA TRVÁNÍ: cca 2 roky

 

Pod záštitou koordinátora tříletého projektu, Leibniz Institut Fuer Agrarentwickung in Mittel und Osteuropa,  zastává PK ČR počínaje prvním říjnem 2012 partnerskou roli v desetičlenném konsorciu.

 

Projekt si klade za cíl podat konzistentní a inovativní zhodnocení konkurenceschopnosti evropských potravinářských řetězců prostřednictvím integrace rozmanitých přístupů. Na základě této skutečnosti, výzkumné výsledky dovolí vyvodit slučitelnou, koherentní a konzistentní sadu politických doporučení s cílem zkvalitnění konkurenceschopnosti a prosazení znalostně založené bio-ekonomii v Evropě. Rozbor je prováděn na dvou úrovních a to na koncepci a indikátory konkurenceschopnosti a na jejích klíčových faktorech. 

 

http://www.iamo.de/compete