Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Další GM plodiny míří do EU
15.08.2018

Za vlny letních veder je zvlášť důležité dodržovat dostatečný pitný režim
15.08.2018

Více než půl tuny prošlých potravin ve skladu na Kladensku
15.08.2018

Stanovisko SVS ve věci možnosti výskytu AMP u vepřového masa z ČR
15.08.2018

Ctpp >


Potravinářská inspekce pro nepřijatelný hygienický stav uzavřela bistro v centru Brna
Datum: 12.02.2018
SZPI
Vydáno: 9.2.2018
Autor: SZPI

 

Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 2. 2018.

 



Porušení hygienických předpisů mimořádného rozsahu zjistili inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) v provozovně Asijské bistro Dragon II na adrese nám. Svobody 10 v Brně. Vzhledem ke skutečnosti, že hygienický a technický stav provozovny vylučoval bezpečnou přípravu pokrmů bez rizika kontaminace, inspektoři dnes provozovnu na místě uzavřeli.

K důvodům uzavření mj. náleželo:
  • Rozsáhlý výskyt mrtvých i živých exemplářů lezoucího hmyzu (mj. švábů) v prostorách kuchyně,
  • Kuchyňská zařízení včetně sporáku, grilu a lednic byla zanesená silnou vrstvou mastnoty a nečistot svědčící o dlouhodobé rezignaci na úklid,
  • Díky zatečeným stropům olupující se omítka v části provozovny představovala riziko kontaminace surovin a připravovaných pokrmů,
  • Podlahy znečištěné mastnotou, zbytky potravin a obalů, prachem a uhynulým hmyzem,
  • V provozovně mezi potravinami byly uloženy předměty nesouvisející s výrobou, např. nářadí.

Inspektoři provozovateli bistra – společnosti T & H Bistro, s.r.o. – nařídili odstranění všech zjištěných nedostatků a zahájí správní řízení o uložení pokuty. Bistro zůstane uzavřené až do okamžiku, kdy opakovaná kontrola inspektory SZPI potvrdí, že stav provozovny odpovídá požadavkům právních předpisů.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  

Zdroj: SZPI


Více fotografií viz webové stránky SZPI