Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Světový den hepatitidy: pražská Nemocnice Na Bulovce spouští on-line poradnu pro dotazy veřejnosti na téma žloutenek
06.08.2020

Zelená zpráva 2019: Výdaje na podporu agrárního sektoru se zvýšily o 6,3 procenta na 69,7 miliardy korun
06.08.2020

FAO spustilo novou geoinformační platformu
06.08.2020

Realizace faremního odbytu masa a masných výrobků
06.08.2020

Ctpp >


Veřejná konzultace EFSA: bezpečnost tepelně ošetřených chia semínek s ohledem na možnou přítomnost procesních kontaminantů
Datum: 01.07.2020
KM EFSA
Vydáno: 25.6.2020
 
Autor: KM EFSA
Termín pro zaslání komentářů je 4. srpna 2020


Foto: Shutterstock

EFSA zahájil veřejnou konzultaci k návrhu svého vědeckého stanoviska k bezpečnosti tepelně ošetřených chia semínek (Salvia hispanica L.) ve vztahu k možné tvorbě procesních kontaminantů, a to v rámci posuzování žádosti o rozšíření používání této nové potraviny. Dokument diskutuje bezpečnost chia semínek po ošetření teplotou vyšší než 120 oC, což může vést k vytváření významného množství procesních kontaminantů.

Zájemci jsou vyzýváni k poskytnutí písemných komentářů do 4. srpna 2020 za použití příslušného elektronického formuláře.

Veškeré informace a návrh stanoviska jsou dostupné na webu EFSA.

Zdroj: EFSA