https://bezpecnostpotravin.cz/da-se-zit-bez-masa-rozhovor-s-mudr-petrem-tlaskalem-csc/

Vydáno: 24. 4. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-300x163.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/masne-vyrobky-768x418.png 768w" alt="" width="934" height="508" class="wp-image-52935" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Foto: Shutterstock

Rozhovor s MUDr. Petrem Tláskalem, CSc., publikovaný 17. dubna 2024 v Lidových novinách.

OMEZENÍ MASA A ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ VE STRAVĚ JE V MÓDĚ. NEŠKODÍ?

„Maso je především zdrojem plnohodnotných bílkovin a některých dalších látek, které mohou chybět,“ vysvětluje vedoucí lékař Oddělení léčebné výživy FN Motol a předseda Společnosti pro výživu MUDr. Petr Tláskal, CSc.

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Petr-Tlaskal-221x300.jpg 221w" alt="" width="265" height="359" class="wp-image-52933" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />

Zdroj: Společnost pro výživu