Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/caj-jako-ozdravny-ritual-i-hricka-nahody-prehled-druhu/
Vydáno: 14. 3. 2024
Autor: CZ TEST
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/shutterstock_caj-orez-300x152.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/shutterstock_caj-orez-768x388.jpg 768w" alt="" width="943" height="477" class="wp-image-52255" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Jaký je neoblíbenější nápoj světa, pokud pomineme vodu? Není to káva, ale čaj. Černý, zelený, sypaný nebo v pytlíčcích – čaj má mnoho podob a tu svou oblíbenou si vybere asi každý. Pokud v jednotlivých druzích tak trochu tápete anebo si nejste jisti, jak si čaj vychutnat naplno, přinášíme vám několik rad a tipů.
To, že čaj lidstvo zná už tisíce let, asi nikoho nepřekvapí. Podle oblíbené legendy – jak jinak než z Číny – vznikl ale první šálek čaje vlastně náhodou. Sluha měl nalévat císaři horkou vodu, když tu do ní spadl lístek ze stromu, pod kterým seděl. Císař, který měl zálibu v bylinkách, se rozhodl nový nápoj ochutnat. A tak byl před třemi tisíci let ...
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-naridila-stahnout-mrazene-kureci-dily-a-droby-obsahujici-salmonely/
Vydáno: 13. 3. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/logo-SVS-orez-300x108.jpg 300w" alt="" width="703" height="252" class="wp-image-52247" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje mražené kuřecí díly a droby obsahující salmonely od výrobce RABBIT Trhový Štěpánov a.s. Z problematické šarže bylo vyrobeno několik výrobků v celkovém množství přes 1 500 kg. Naprostou většinu se však podařilo stáhnout z prodeje. Ke konečným spotřebitelům se dostaly dva různé výrobky (celkem necelých 100 kg). Spotřebitelé, kteří mají uvedené výrobky doma, by je neměli konzumovat a mohou je vrátit v místě nákupu. Podnět ke kontrole dostala SVS od Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).
Uvedená šarže byla zpracována do několika finálních výrobků. Více než 1 400 kg nejrůznějších produktů se podařilo včas stáhnout. Ke kon ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-vliv-vyzivy-v-prevenci-infekcnich-chorob/
Vydáno: 13. 3. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/shutterstock_kompozice-z-potravin_orez-300x141.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/shutterstock_kompozice-z-potravin_orez-768x361.jpg 768w" alt="" width="945" height="444" class="wp-image-52238" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 26. 3. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
„Vliv výživy v prevenci infekčních chorob″
Přednášející: RNDr. Petr Šíma, CSc.Mikrobiologický ústav v.v.i., AV ČR
ABSTRAKTVztahu výživy ke zdraví si byli vědomi už lékaři ve starověku a středověku. Je obecně přijímáno, že typ a skladba výživy určuje do značné míry zdravotní stav populace. Přesto jsou lidé již po několik posledních generac ...