11. březen 2024
11
březen

Zaměstnanci školních jídelen z Prahy 4 na školení hygienických požadavků zařízení společného stravování

https://bezpecnostpotravin.cz/zamestnanci-skolnich-jidelen-z-prahy-4-na-skoleni-hygienickych-pozadavku-zarizeni-spolecneho-stravovani/ Vydáno: 11. 3. 2024 Autor: HSHMP https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-9-300x135.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-9-768x347.png 768w" alt="" width="1024" height="462" class="wp-image-52170" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 320px;" loading="lazy" decoding="async" /> Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP”) přikládá, kromě vlastní dozorové činnosti, velkou důležitost také oblasti vzdělávání a osvěty. V rámci dané priority se proto 29. února letošního roku uskutečnilo jedno z dalších, pravidelně se opakujících školení pro personál školních jídelen.Tentokrát z městské části Praha 4. K prezentování tématu hygienických požadavků pro zařízení společného stravování konaného v historických prostorách Nuselské radnice HSHMP tentokrát přizvala také spolupracující Státní veterinární správu (SVS). Školení se zúčastnilo přibližně 100 účastníků. Jde o součást vzdělávacích aktivit zaměřených na zvyšování úr ...

11. březen 2024
11
březen

XV. konference chemiků, technologů a ekologů Republiky Srbské

https://bezpecnostpotravin.cz/xv-konference-chemiku-technologu-a-ekologu-republiky-srbske/ Vydáno: 11. 3. 2024 Autor: KM EFSA Srdečně zveme všechny kolegy, akademické pracovníky, vědecké pracovníky, studenty a inženýry, aby se této mezinárodní konference zúčastnili se svými vědeckými a odbornými články, na kterých v minulosti pracovali, a představili své výsledky širší akademické obci a společnosti obecně. Od prvního vědeckého setkání, které se konalo v organizaci Technické fakulty v Banja Luce, uplynulo téměř 40 let. Během těchto let konference několikrát změnila název vzhledem k rostoucímu významu a zájmu o vědecké obory. XV. konference chemiků, technologů a ekologů Republiky Srbské se bude konat 18. – 19. října 2024 v Banja Luce v Bosně a Hercegovině. Témata konference:– Obecná a aplikovaná chemie,– Chemické inženýrství a technologie,– Materiálové vědy a metalurgie,– Pokročilé nanoporézní materiály,– Environmentální inženýrství a ekologie,– Potravinářské technologie a biotechnologie,– Kontrola kvality a bezpečnost potravin,– Textilní inženýrství a design,– Grafické inženýrství a design,– Ostatní. Více informací na webových stránkách konference. Pro ja ...

8. březen 2024
8
březen

Potravinářská komora vyhlašuje 11. ročník soutěže „Cena PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“

https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarska-komora-vyhlasuje-11-rocnik-souteze-cena-pk-cr-o-nejlepsi-inovativni-potravinarsky-vyrobek/ Vydáno: 8. 3. 2024 Autor: Potravinářská komora ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/soutez_PK-CR-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/soutez_PK-CR-768x365.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/soutez_PK-CR.jpg 1030w" alt="" width="1024" height="487" class="wp-image-39572" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown);" loading="lazy" decoding="async" /> Potravinářská komora České republiky a Česká technologická platforma pro potraviny vyhlašují v roce 2024 již jedenáctý ročník soutěže „Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek“. Cílem této soutěže je podpora českých potravin a jejich výrobců, a především vyzvednutí českých inovativních potravinářských výrobků. Prostřednictvím této soutěže bychom zároveň rádi inspirovali ostatní potravinářské společnosti k inovativnímu přístupu k práci. Inovace jsou rozděleny pro rok 2024 do následujících kategorií: Bezpeč ...