Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Pro přístup do zabezpečené sekce se musíte nejdříve přihlásit
https://bezpecnostpotravin.cz/slintavka-a-kulhavka-aktualni-informace/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-300x131.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/03/Slintavka-a-kulhavka_skot_orez-768x335.jpg 768w" alt="" width="933" height="407" class="wp-image-77123" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Informační linka pro chovatele
Ve spolupráci s Českomoravskou společností chovatelů je zřízena informační linka pro chovatele, kteří potřebují konzultaci ohledně SLAK. Telefonní číslo linky je +420 257 896 335, v provozu je linka každý pracovní den od 6:30 do 18:00.
Aktuality k nákazové situaci
11. 4. 2025Od 31. března 2025 Státní veterinární správa nechává vyšetřovat mléko z chovů dojnic v Jihomoravském kraji na přítomnost viru SLAK. Vyšetření dokáže odhalit výskyt SLAK v chovu několik dní před prvními klinickými příznaky nákazy.K dnešnímu dni bylo odebráno c ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-brezen-2025/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vzta ...
https://bezpecnostpotravin.cz/bylinkovy-den-v-narodnim-zemedelskem-muzeu-praha/
Vydáno: 11. 4. 2025
Autor: NZM
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/Bylinkovy-den_2025-768x384.jpg 768w" alt="" width="861" height="431" class="wp-image-81691" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
V sobotu 12. dubna provoní budovu i dvorek muzea bylinky všeho druhu. Chystáme pro vás oblíbený Bylinkový den. Těšit se můžete na výtvarné a rukodělné dílny, divadelní a hudební vystoupení, workshopy vaření z bylinek a zajímavé přednášky. K prodeji budou sazenice tradičních i méně známých bylinek, bylinné výrobky i občerstvení.
Termín konání akce: 12.04.2025 | 10:00–17:00
Ani během 7. ročníku voňavého Bylinkového dne nebude chybět bylinková gastronomie a workshopy či dílny pro děti. Představí se vám řada pěstitelů, nové informace získáte během přednášek. Ukážeme vám také vybrané sbírkové předměty, k ...