https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-workshop-o-hodnoceni-rizik-nanomaterialu-a-materialu-obsahujicich-male-castice-nanocastice-v-potravinovem-a-krmivovem-retezci/

Vydáno: 25. 4. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/workshop_nanocastice-300x100.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/workshop_nanocastice-768x257.jpg 768w" alt="" width="915" height="306" class="wp-image-83156" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: rgb(150, 92, 6); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

Ve dnech 11. a 12. června 2025 pořádá Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) workshop, který představí navrhovanou strategii pro aktualizaci směrnic EFSA týkajících se nanomateriálů.

Kde: Brusel, Belgie / nebo online
Kdy: 11. 6. 2025, 9:00 – 18:00
        12. 6. 2025, 9:00 – 16:00

Cíl workshopu:
Hlavním cílem tohoto workshopu je představit navrhovanou strategii sloučení dvou dokumentů EFSA týkajících se nanomateriálů:

  • Guidance on Particle Technical Requirements for assessing small particles, including nanoparticles, in food and feed
  • Guidance on Nanomaterial Risk Assessment for human and animal health

Cílem této aktualizace je vytvořit jednotnou směrnici pro hodnocení rizik nanomateriálů a malých/nanočástic v potravinovém a krmivovém řetězci. Workshop poskytne prostor pro diskusi o klíčových otázkách, přístupech k jejich řešení a zajištění, aby směrnice odrážely nejnovější vědecké poznatky. Diskuse se zúčastní široké spektrum účastníků, včetně zástupců průmyslu, konzultantů, laboratoří a hodnotitelů rizik.

Registrace je otevřena do 12. května 2025 nebo do naplnění kapacity účastníků, přičemž počet účastníků je omezen na 80 osob. Kromě osobní účasti v Bruselu bude k dispozici také online přenos, avšak bez možnosti interakce.

Formulář pro registraci (pro osobní účast nebo online) je k dispozici na:
https://events.efsa.europa.eu/event/ar/849/workshop-on-risk-assessment-of-nanomaterials-and-materials-containing-small-nanoparticles-in-the-food

Zdroj: EFSA