https://bezpecnostpotravin.cz/ulozte-si-do-kalendare-webinar-u-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin/

Vydáno: 30. 4. 2025
Autor: KM EFSA

Potraviny mohou být kontaminovány celou řadou nebezpečných látek: bakteriemi, chemikáliemi, plísněmi nebo parazity, které mohou způsobit nejméně 200 různých onemocnění. Tyto nemoci mají dopad na zdraví, živobytí, vzdělání a ekonomiku. Lze jim však předcházet – pokud budeme informováni a podnikneme příslušné kroky.

Každý rok 7. června proto oslavujeme Světový den bezpečnosti potravin si a připomínáme si, že bezpečnost potravin je kolektivním právem a odpovědností – každý musí hrát svou roli.

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/WFSD_3-300x79.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/WFSD_3-768x202.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/WFSD_3-1536x405.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/04/WFSD_3.jpg 1780w" alt="" width="1024" height="270" class="wp-image-83266" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

V České republice a Slovenské republice si Světový den bezpečnosti potravin připomeneme webinářem, který společně připravují Národný kontaktný bod pre vedeckú a technickú spoluprácu s EFSA Slovenskej republiky a Koordinační místo pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA v ČR.

Webinář se bude konat dne 5. června 2025 od 10:00 hod.

Registrace bude spuštěna v nejbližších dnech. O jejím spuštění budete informováni.

Zdroj: KM EFSA