https://bezpecnostpotravin.cz/publikace-geneticke-zdroje-klic-k-zemedelske-rozmanitosti/

Vydáno: 26. 6. 2025
Autor: MZe, CARC
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/Geneticke-zdroje_publikace_obr-300x199.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/Geneticke-zdroje_publikace_obr-768x508.jpg 768w" alt="" width="816" height="540" class="wp-image-84804" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />

Ministerstvo zemědělství vydalo druhé aktualizované vydání publikace, na které se podíleli autoři z Národního centra zemědělského a potravinářského výzkumu (CARC) – Ing. Dagmar Janovská, Ph.D. a RNDr. David Novotný, Ph.D.

Zajímavá publikace informuje o způsobech uchovávání genetických zdrojů rostlin, živočichů i mikroorganismů, jež jsou klíčem k zachování agrobiodiverzity na Zemi.

Publikaci si můžete stáhnout zde: Genetické zdroje – klíč k zemědělské rozmanitosti_2025_A4 

https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/Geneticke-zdroje_publikace_obalka-212x300.jpg 212w" alt="" width="530" height="750" class="wp-image-84801" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: rgb(150, 92, 6); contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 350px;" loading="lazy" decoding="async" />

Zdroj: CARC