https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-o-prijatem-vedeckem-stanovisku-k-posuzovani-bezpecnosti-bilkovin-v-geneticky-modifikovanych-rostlinach/

Vydáno: 14. 8. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/webinar_EFSA_bilkoviny-GMO-300x83.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/08/webinar_EFSA_bilkoviny-GMO-768x212.jpg 768w" alt="" width="928" height="256" class="wp-image-85970" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />

Kdy: 16. 9. 2025, 14:00 – 15:00 (CEST)
Kde: Online

Cíl webináře:
Cílem tohoto webináře je představit přijaté vědecké stanovisko EFSA na hodnocení bezpečnosti bílkovin v geneticky modifikovaných organismech (GMO). Během akce budou představeny klíčové prvky a kapitoly přijatého názoru a identifikované výzvy pro budoucí rozvoj v této oblasti.

Webinář je součástí pokračujícího dialogu, který probíhal mezi prosincem 2023 a květnem 2025. Tento proces zahrnoval prezentaci vědeckého názoru během veřejné konzultace a následné diskuze s účastníky. Cílem je poskytnout účastníkům platformu pro objasnění případných nejasností a sdílení názorů na zbývající otázky.

Registrace na webinář je otevřena do 11. září 2025, 12:00 (CEST).
Odkaz na připojení k webináři bude zaslán několik dní před samotnou akcí, po uzavření registrace.

Formulář pro registraci je k dispozici na:
https://events.efsa.europa.eu/event/ar/906/webinar-on-adopted-opinion-on-protein-safety-assessment-in-genetically-modified-plants

Zdroj: EFSA