Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/ohlednuti-za-celostatni-odbornou-konferenci-nezdrave-nazory-na-zdrave-stravovani-ikem-18-10-2023/
Vydáno: 9. 11. 2023
Autor: Fórum zdravé výživy
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-300x178.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-768x455.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-1536x911.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/potraviny_smes_orez-2048x1214.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="607" class="wp-image-48144" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Ve středu 18. října 2023 se uskutečnil další ročník tradiční Celostátní odborné konference, letos s podtitulem “Nezdravé názory na zdravé stravování”.
Program letošní konference byl sestavený na základě často diskutovaných témat mezi laickou i odbornou veřejností a probíhal ve 3 tematických blocích.
První blok “vědecké okénko” zahájil svým sdělením prof. Piťha. Tématem byla ateroskleróza, její komplikace a možnosti ovlivn ...
https://bezpecnostpotravin.cz/otevrene-pracovni-pozice-v-efsa/
Vydáno: 8. 11. 2023
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/04/EFSA_build._2023_logo-300x178.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/04/EFSA_build._2023_logo-768x455.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/04/EFSA_build._2023_logo.png 1339w" alt="" width="1024" height="606" class="wp-image-39865" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) aktuálně hledá vhodné kandidáty na následující pracovní pozice:
Technical Architect EFSA/F/4/2023/06
The European Food Safety Authority (EFSA), based in Parma, Italy is looking for a Technical Architect (Contract Agent, Function Group IV)
Please send us your application by no later than 21 November 2023 at 23:59 (local time), following the instructions in the ANNEX.
The purpose of this call is to establish a talent pool (reserve list) that may be used for the recruitment of staff when a position becomes available and w ...
https://bezpecnostpotravin.cz/bfr-priprava-zelenych-smoothies-odpovedi-na-casto-kladene-dotazy/
Vydáno: 8. 11. 2023
Autor: BfR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez-768x437.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/smoothie-zelene_orez.jpg 1094w" alt="" width="1024" height="583" class="wp-image-48068" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto
Přestože jsou zelené smoothies vyráběny pouze z ovoce, zeleniny a bylinek, je třeba při jejich přípravě pamatovat na několik věcí. To platí zejména, pokud se mixuje zelenina a bylinky, které se běžně konzumují až po tepelném zpracování – nebo se nekonzumují vůbec. Zpravidla by se měly mixovat pouze suroviny, které se obvykle konzumují syrové. Stejně jako všechny ostatní potraviny, by se i smoothies měly konzumovat s mírou, jako součást pestré stravy. To je nejlepší způsob, jak dodat tělu množství prospěšných živin a zabránit příjmu různých potenciálně škodlivých látek.
Německý ...