TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01002CET07

Revize právních předpisů týkajících se přepravy zvířat

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/revize-pravnich-predpisu-tykajicich-se-prepravy-zvirat.aspx Vydáno: 14.2.2023   Autor: ČSCHMS Informace Českého svazu chovatelů masného skotu Jak jsme již avizovali v minulém roce, letos by mělo dojít k představení návrhů na úpravu právních předpisů EU týkající se dobrých životních podmínek ve vztahu k přepravě zvířat. I nadále panuje obecná shoda na tom, že by legislativa neměla být zpřísňována nebo rozšiřována, ale na bázi vědeckých poznatků zpřesňována a zejména jednotně a plně uplatňována ve všech členských státech. Stejný názor zastává i ČSCHMS, který se této otázce dlouhodobě věnuje. Portugalsko na posledním jednání na Rady na konci ledna představilo stanovisko (viz příloha), které většina zemí, včetně České republiky, podpořila.V dokumentu je uvedeno, že: "přeprava zvířat má zásadní význam pro řádné fungování živočišné výroby Evropské unie, a proto se domníváme, že není namístě uvažovat o zákazu vývozu živých zvířat. Považujeme za důležité, aby revize nařízení o přepravě zvířat směřovala ke zjednodušení obchodu s živými zvířaty uvnitř společenství EU, a aby vývozy zvířat do třetích zemí probíhaly za dodržování př ...

TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01002CET07

Potravinářský úterek: Definice a hodnocení kvality masa a masných výrobků

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-definice-a-hodnoceni-kvality-masa-a-masnych-vyrobku.aspx   Vydáno: 14.2.2023   Autor: ÚZEI Přednáška se bude konat 28. 2. 2023 v Klubu techniků na Novotného lávce v Praze.   ABSTRAKTKvalita masa a masných výrobků může být definována jako soubor vlastností, které dohromady určují, co na mase a masném výrobku oceňujeme, když ho nakupujeme, konzumujeme nebo vybíráme jako surovinu pro další zpracování. Vzhledem k tomu, že se naše osobní preference mění například díky změnám ve stravovacích návycích nebo vědeckému poznání, tak se mohou měnit i definice kvality masa a masných výrobků.Jedním z hlavních kvalitativních znaků, který ale vnímáme spíše jako samozřejmost, je mikrobiální kontaminace a s ní spojená zdravotní nezávadnost masa a masných výrobků. Dalšími kvalitativními vlastnostmi jsou z pohledu spotřebitele především senzorické vlastnosti, jako je textura nebo barva masa, naopak pro technologa může být důležitá schopnost masa vázat vodu. Mezi často hodnocené kvalitativní znaky masných výrobků můžeme zařadit například obsah masa, nutriční složení masného výrobku nebo obsah a množství přídatnýc ...

TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01002CET07

Mezinárodní výstava BIOFACH 2023

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/mezinarodni-vystava-biofach-2023.aspx   Vydáno: 14.2.2023   Autor: Ministerstvo zemědělství BIOFACH probíhá právě v těchto dnech, 14.-17. února 2023 v německém Norimberku. Nechte se s námi pohltit světem biopotravin, bioproduktů, přírodní kosmetiky, textilií a bytových doplňků, zemědělských potřeb a dalších produktů ekologického zemědělství. To vše a mnohem víc Vám nabízí největší mezinárodní výstava BIOFACH, která Vás ve své celé kráse a rozmanitosti přivítá 14.-17. února 2023 společně s mezinárodním veletrhem přírodní a ekologické osobní péče Vivaness. „Už se těšíme, až se na místě v Norimberku opět sejde komunita výrobců biopotravin a přírodní a ekologické kosmetiky a nabídneme jim prostor pro inovace a proměny, inspiraci a networking! V roce 2023 se naši zahraniční návštěvníci mohou těšit na rozsáhlé expozice produktů přibližně 2 700 vystavovatelů, z toho 200 na veletrhu Vivaness,“ říká Danila Brunnerová, ředitelka veletrhů Biofach a Vivaness. „Zejména v současné době je důležitější než kdy jindy setkávat se a vyměňovat si myšlenky a poznatky osobně, dívat se do budoucnosti a připravovat si půdu pro řešení výze ...