Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/biotrin-vydava-sve-prvni-video-objevte-s-nami-nove-techniky-slechteni/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Nove-techniky-slechteni_video-300x167.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Nove-techniky-slechteni_video-768x428.jpg 768w" alt="" width="933" height="520" class="wp-image-72582" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; color: var(--gov-color-brown);" loading="lazy" decoding="async" />
S nadšením oznamujeme vydání našeho prvního animovaného videa na téma „Co jsou nové techniky šlechtění?“, které vás seznámí s novými genomickými technikami (NGT). Náš nový video cyklus, jehož první vlaštovkou je právě úvod do NGT, je určen pro všechny, kdo chtějí nahlédnout do tajů genového inženýrství a pochopit, jak mohou NGT přispět k udržitelné budoucnosti zemědělství a přinést významné pokroky v dalších odvětvích, např. v medicíně.
V našem úvodním videu se dozvíte, jak precizní úpravy DNA mohou pomoci šlechtit plodiny s vyššími výnosy a odolností vůči chorobám. Seznámíme vás s principem metody CRISPR, známou ...
https://bezpecnostpotravin.cz/celozrnne-cerealni-vyrobky/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-300x173.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/chleb_celozrnny_orez-768x442.jpg 768w" alt="" width="790" height="455" class="wp-image-72620" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Společnost pro výživu publikovala článek „Celozrnné cereální výrobky“ ve Zpravodaji pro školní a dietní stravování – 5/2024.
ÚvodCelozrnná mouka je taková mouka, v níž jsou všechny anatomické části zrna – endosperm (moučné jádro),obalové a podobalové vrstvy a klíček obsaženy v původním poměru, tj. ve stejném poměru jako v celém zrnu před mletím. Tolik legislativní definice podle vyhlášky MZe č. 18/2020 Sb. Nejjednodušším a původním způsobem výroby celozrnných mouk je přímé semletí celého zrna. To většinou spočívá v několika málo krocích, z nichž první je vytvoření hrubého celozrnného šrotu, který se následně zjemňuje na požadovanou granulaci. Vedle této běžné celozrnné mouky se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/rybarsky-den-v-sobotu-26-10-v-nzm-ohrada/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: NZM Ohrada
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Rybarsky-den_2024-300x125.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/Rybarsky-den_2024-768x321.jpg 768w" alt="" width="844" height="353" class="wp-image-72611" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
V sobotu 26. října od 10 hodin vás zveme na Rybářský den jako doprovodnou akci k právě probíhajícímu výlovu Munického rybníka.
KDE: NZM Ohrada – Ohrada 17, 373 41 Hluboká nad VltavouTermín konání: 26.10.2024, 10:00–15:00
Přijďte se pobavit a poučit s naším kurátorem podsbírky rybářství, který pro vás připravil zajímavý program.
PROGRAM
Komentované prohlídky expozice rybářství s kurátory (orientačně 11 a 14 hodin, podrobnosti na místě)
Panelové výstavy o rybnících a kaprech
Exponáty predátorů ryb s odborným komentářem
Živé ukázky nepůvodních a invazních druhů ryb působících hospodářské škody
Kvíz rybářských znalostí
Možnost otest ...