Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/odborny-kurz-rizeni-alergenu-pri-distribuci-a-prodeji-nebalenych-potravin/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-300x166.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/chleb_peceni_lista_m-768x425.jpg 768w" alt="" width="919" height="508" class="wp-image-53534" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
V kurzu se dozvíte jak porozumět legislativním požadavkům a standardům týkajícím se potravinových alergenů, včetně jejich správného označování a komunikace zákazníkům. Získáte dovednosti v řízení alergenů v provozu, včetně prevence křížové kontaminace a vedení příslušné dokumentace, inspekcí a testování.
KDY: 12. 11. 2024, 09:00-16:30Místo konání: Potravinářská komora ČR, Počernická 96/272, 108 00, Praha 10Přednášející: Naděžda Kulišťáková CahlíkováKontakt: Nikola Kaderková , +420 602 109 072, kaderkova@czpvi.czForma kurzu: PREZENČNÍ nebo ON-LINECena: 3 900 Kč s ...
https://bezpecnostpotravin.cz/hygienicka-sluzba-i-cizp-intenzivne-monitoruji-situaci-v-regionech-po-povodnich-pracuji-na-likvidaci-nasledku-a-ochrane-verejneho-zdravi-i-vod/
Vydáno: 24. 10. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/odpadni-vody_cisteni_orez-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/odpadni-vody_cisteni_orez-768x438.jpg 768w" alt="" width="787" height="449" class="wp-image-72595" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Pracovníci krajských hygienických stanic a České inspekce životního prostředí (ČIŽP) nadále pokračují v práci spojené se zvládáním povodňových škod, zajišťují rozbory pitné vody, monitorují situaci na řekách i dočasných skládkách odpadů a pod pravidelnou kontrolou jsou i povodněmi zasažené průmyslové areály. V případě dodržení hygienických doporučení občanům nehrozí zdravotní rizika.
„Díky nasazení hygienické služby, České inspekce životního prostředí a dalších institucí se nám ve spolupráci s neziskovým sektorem, starosty a hejtmany podařilo výrazně ...
https://bezpecnostpotravin.cz/co-delat-na-pozemcich-postizenych-zaplavami/
Vydáno: 23. 10. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/10/hnuj_kravsky_orez-300x149.jpg 300w" alt="" width="643" height="319" class="wp-image-72568" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Doporučení Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ):
Opatření, která můžete provést ihned:
V případě, že máte zahrádku/zahradu, můžete se pokusit o co nejdůkladnější odstranění naplaveného sedimentu z půdy. Pokud se však jedná o pozemek zařazený do zemědělského půdního fondu, nezbývá nic jiného než sediment zaorat.
Půdu povápněte (pálené vápno, vápenec, dusíkaté vápno) – tím dojde ke zvýšení půdní reakce a zároveň i k omezení přístupnosti případných těžkých kovů obsažených v půdě.
Doplňte do půdy organickou hmotu, nejlépe ve formě kompostu nebo hnoje ze zdroje nezasaženého povodní (ale neaplikujete tato organická hnojiva spolu s vápněním – došlo by ke ztrátám dusíku i organické hmoty).
Zasejte z ...