Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-zverejnila-zpravu-o-cinnosti-v-oblasti-ochrany-zdravi-zvirat-za-rok-2023/
Vydáno: 17. 5. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/SVS-ochrana-zvirat_2023-300x157.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/SVS-ochrana-zvirat_2023-768x402.jpg 768w" alt="" width="943" height="494" class="wp-image-53558" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Mezi hlavní úkoly Státní veterinární správy (SVS) dlouhodobě patří především ochrana území ČR před zavlečením nákaz, které by mohly znamenat riziko pro člověka (zoonóz), nebo pro zdraví zvířat. V případě výskytu těchto nákaz SVS přijímá opatření k zamezení jejich šíření. O stále dobré nákazové situaci svědčí příznivé mezinárodní nákazové statusy, které uděluje Evropská komise, nebo Světová organizace pro zdraví zvířat (WOAH). ČR se v roce 2023 podařilo udržet všechny v minulosti získané nákazové statusy kromě statusu země prosté afrického moru prasat, o který jsme přišli v prosinci 2022, a získat zpět status země prosté ...
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-poznate-kvalitu-snadno/
Vydáno: 17. 5. 2024
Autor: Akademie kvality
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Jak-poznate-kvalitu-300x110.jpg 300w" alt="" width="740" height="272" class="wp-image-53516" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Odpovědným výběrem surovin můžeme dosáhnout pozoruhodných výsledků. Kvalita surovin je totiž základem každého chutného jídla a může mít vliv i na naše zdraví. Je důležité nejenom dbát na to, aby byly suroviny čerstvé, ale také věnovat pozornost tomu, odkud pocházejí a jak byly zpracovány. Naučit se rozpoznávat kvalitní produkty není těžké, pokud máme dostatek informací.
Kvalitu můžeme snadno identifikovat sledováním různých značek na obalech, jako jsou například Klasa, Regionální potravina nebo Bio. Tyto značky nám poskytují záruku vysoké úrovně kvality a odpovědné výroby.
Kvalitní suroviny oceníme nejenom při slavnostních událostech, jako jsou oslavy narozenin nebo svátky, ale i v každodenním životě – při přípravě snídaní, svačin, obědů a večeří. Ať už si připravujeme něco jednoduch ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-webinar-u-prilezitosti-svetoveho-dne-bezpecnosti-potravin-2024/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-300x209.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista-768x535.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/WFoodSafetyDay_2024_lista.jpg 1075w" alt="" width="1024" height="713" class="wp-image-53551" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na webináři při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který se letos koná pod heslem „Bezpečnost potravin: připravme se na nečekané“.
Webinář, který se bude konat dne 7. června 2024, společně připravují národní koordinační místa pro vědeckou a technickou spolupráci s EFSA (EFSA Focal Point) v České republice a ve Slovenské republice.
Cílem webináře je, při příležitosti Světového dne bezpečnosti potravin, který byl ustanovený Organizací pro potraviny a zemědělství (FAO) a Světovou zdravotnickou ...