Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/vk-efsa-vedecke-stanovisko-k-hornimu-tolerovatelnemu-prijmu-vitaminu-e/
Vydáno: 16. 5. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m-768x438.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m.jpg 1190w" alt="" width="1024" height="583" class="wp-image-53539" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 841px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil veřejnou konzultaci k návrhu vědeckého stanoviska k revidovanému hornímu tolerovatelnému příjmu vitaminu E, které bylo připraveno na základě žádosti Evropské komise.
Návrh dokumentu najdete na portálu EFSA Connect.
Horní tolerovatelný příjem (UL) pro vitamin E ze všech potravinových zdrojů, které byly dříve stanoveny Vědeckým výborem pro potraviny, se zachovávají pro všechny skupiny populace, tj. 300 mg/den pro dospělé, včetně těhotných a kojících žen, 100 mg/den pro děti ve věku 1-3 roky, 120 mg/den p ...
Všechny milovníky medu a včelařství zveme v sobotu 25. května od 10 do 17 hodin do Národního zemědělského muzea Praha na akci JEDU V MEDU!
Chcete se dozvědět něco zajímavého o včelách a vyzkoušet si, co všechno musí včelař umět a znát? Bohatý program věnovaný včelám a divokým opylovačům vám nabídne ukázky živých včel a práce včelařů, výtvarné dílny, promítání, besedy s odborníky, medové kurzy vaření i divadlo pro nejmenší. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty či degustace různých druhů medoviny.