ThuAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
ThuAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_ThuAM2024
ThuAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02004CEST08

VK EFSA: Vědecké stanovisko k hornímu tolerovatelnému příjmu vitaminu E

https://bezpecnostpotravin.cz/vk-efsa-vedecke-stanovisko-k-hornimu-tolerovatelnemu-prijmu-vitaminu-e/ Vydáno: 16. 5. 2024 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m-300x171.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m-768x438.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vitamin-E_lista_m.jpg 1190w" alt="" width="1024" height="583" class="wp-image-53539" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 841px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zahájil veřejnou konzultaci k návrhu vědeckého stanoviska k revidovanému hornímu tolerovatelnému příjmu vitaminu E, které bylo připraveno na základě žádosti Evropské komise. Návrh dokumentu najdete na portálu EFSA Connect. Horní tolerovatelný příjem (UL) pro vitamin E ze všech potravinových zdrojů, které byly dříve stanoveny Vědeckým výborem pro potraviny, se zachovávají pro všechny skupiny populace, tj. 300 mg/den pro dospělé, včetně těhotných a kojících žen, 100 mg/den pro děti ve věku 1-3 roky, 120 mg/den p ...

WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_WedAM2024
WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02003CEST08

Aktualizovaná publikace: Označování potravin pro spotřebitele – Infografiky

https://bezpecnostpotravin.cz/aktualizovana-publikace-oznacovani-potravin-pro-spotrebitele-infografiky/ Vydáno: 15. 5. 2024 Autor: Ministerstvo zemědělství, Sekce potravinářství https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Oznacovani_infografiky_2024_lista-300x213.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Oznacovani_infografiky_2024_lista-768x546.jpg 768w" alt="" width="937" height="666" class="wp-image-53475" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Ministerstvo zemědělství, Sekce potravinářství, ve spolupráci se Státní veterinární správou (SVS) a Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí (SZPI), vydalo aktualizovanou publikaci: Označování potravin pro spotřebiteleInfografiky, 2024 https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Oznacovani_obsah-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Oznacovani_obsah-768x423.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Oznacovani_obsah.jpg 1056w" alt="" width="1024" height="564" class="wp-image-53478" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display ...

WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_WedAM2024
WedAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02003CEST08

Akce pro všechny milovníky medu a včelařství: JEDU V MEDU!

https://bezpecnostpotravin.cz/akce-pro-vsechny-milovniky-medu-a-vcelarstvi-jedu-v-medu/

Vydáno: 15. 5. 2024
Autor: Národní zemědělské muzeum
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Jedu-v-medu_lista-300x130.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Jedu-v-medu_lista-768x333.jpg 768w" alt="" width="792" height="343" class="wp-image-53456" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />

Všechny milovníky medu a včelařství zveme v sobotu 25. května od 10 do 17 hodin do Národního zemědělského muzea Praha na akci JEDU V MEDU!

Chcete se dozvědět něco zajímavého o včelách a vyzkoušet si, co všechno musí včelař umět a znát? Bohatý program věnovaný včelám a divokým opylovačům vám nabídne ukázky živých včel a práce včelařů, výtvarné dílny, promítání, besedy s odborníky, medové kurzy vaření i divadlo pro nejmenší. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty či degustace různých druhů medoviny. 

Zažijte nejsladší den v muzeu!

Zdroj: NZM