Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/eit-food-kurzy-senzoricke-hodnoceni-a-jeho-role-pri-navrhovani-potravinarskych-vyrobku-funkcni-potraviny-teorie-a-praxe/
Vydáno: 2. 5. 2024
Autor: KM EFSA, EIT Food
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/EIT-Food_jarni-kurzy-300x95.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/EIT-Food_jarni-kurzy-768x243.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/EIT-Food_jarni-kurzy-1536x487.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/EIT-Food_jarni-kurzy.jpg 1815w" alt="" width="1024" height="324" class="wp-image-53174" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Přihlaste se na kurzy „Senzorické hodnocení a jeho role při navrhování potravinářských výrobků“ & „Funkční potraviny: teorie a praxe“, které se konají v květnu 2024 ve Varšavě.Kurzy probíhají v rámci „New Product Development Training (NPD Skills) – ON-SITE SPRING EDITION“.
ÚROVEŇ: Odborníci ze zemí RISMÍSTO KONÁNÍ: Fakulta managementu Varšavské univerzityCENA: Účast na kurzech je bezplatná, účastníci si hradí náklady na dopravu a ubytování ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pesticidy-v-potravinach-nejnovejsi-udaje/
Vydáno: 2. 5. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-300x154.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-768x395.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-1536x790.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/pesticidy_postrik_orez-2048x1053.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="526" class="wp-image-43007" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil nejnovější zprávu o reziduích pesticidů v potravinách v Evropské unii. Zpráva poskytuje přehled o množství reziduí zjištěných ve vybraných běžně konzumovaných produktech.
Zpráva obsahuje výsledky z odebraných vzorků na kontrolu pesticidů v potravinách v rámci tzv. evropského víceletého kontrolního programu (EU MACP) a také v rámci tzv. víceletého vnitrostátního kontrolního programu (MANCP). V roce 2022 bylo v Evropské unii (E ...
https://bezpecnostpotravin.cz/vystava-pribeh-semen-pribeh-lidi-v-praze/
Vydáno: 2. 5. 2024
Autor: ÚKZÚZ
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vystava-semen_lista-300x148.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vystava-semen_lista-768x379.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/vystava-semen_lista.jpg 1411w" alt="" width="1024" height="506" class="wp-image-53130" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva — Dne 2. května 2024 proběhlo slavnostní zahájení výstavy Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) pod názvem „Příběh semen, příběh lidí.“ Výstava návštěvníkům přibližuje proměnu využívání semen od neolitu až po současnost a informuje o významu zkoušení kvality osiva pro mezinárodní obchod. Výstava se koná v Národním zemědělském muzeu v Praze do 29. září 2024.
Kvalitní osivo je jedním ze základních vstupů do zemědělské výroby a historicky patří v České republice mezi významné obchodní a vývozní zemědělské komodity.
O zajištění kvality osiva pro lidstvo a vývoji se ...