Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-escaide-2024-vyzva-k-zaslani-abstraktu/
Vydáno: 30. 4. 2024
Autor: KM EFSA
Evropská vědecká konference o aplikované epidemiologii infekčních nemocí (ESCAIDE) je každoroční konference ECDC, na které se setkávají odborníci v oblasti veřejného zdraví s cílem posílit prevenci a kontrolu přenosných nemocí prostřednictvím výměny znalostí, zkušeností a kontaktů.
Letošní konference se bude konat jako hybridní akce, a to ve Stockholmu a online, ve dnech 20.-22. listopadu 2024. Třídenní program zahrnuje plenární zasedání, prezentace abstraktů, doprovodné akce, workshopy a další. Organizátor – Evropské centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) – s potěšením nabízí tuto příležitost odborníkům v oblasti veřejného zdraví z celé Evropy a světa zcela zdarma.
Registrace je možná prostřednictvím webu konference.
V dubnu byla zveřejněna výzva k zasílání abstraktů příspěvků. ESCAIDE 2024 vítá abstrakty ze všech oblastí aplikovaných na infekční nemoci a veřejné zdraví. Mezi tyto oblasti patří epidemiologie, mikrobiologie, virologie, imunologie, sociální vědy, vědecká komunikace, aplikace nástrojů a metod na podporu in ...
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-fao-dusledky-pouzivani-environmentalnich-inhibitoru-v-zemedelsko-potravinarskych-systemech-pro-bezpecnost-potravin/
Vydáno: 30. 4. 2024
Autor: KM EFSA
Výzva zajistit výživu rostoucí světové populace a zároveň reagovat na klimatickou krizi vyžaduje vývoj postupů a technologií, které zvýší udržitelnost zemědělsko-potravinářských systémů a sníží škodlivé účinky na životní prostředí. Mezi tyto přístupy patří environmentální inhibitory, které se používají ke zvýšení efektivity produkce plodin a hospodářských zvířat při současném snížení emisí skleníkových plynů, jako je metan, nebo omezení ztrát dusíku z obdělávaných polí a pastvin. Neúmyslná přítomnost environmentálních inhibitorů v potravinářských komoditách může vyvolat obavy o zdraví i narušení obchodu, pokud nejsou stanoveny normy.
Webinář FAO „Důsledky používání environmentálních inhibitorů v zemědělsko-potravinářských systémech pro bezpečnost potravin“ se bude konat ve čtvrtek 9. května 2024 od 14:30 do 15:30 hod. prostřednictvím služby Zoom.
Cílem webináře, který vychází z nedávné publikace FAO, je podnítit diskusi o aspektech bezpečnosti potravin, které je třeba zohledni ...
https://bezpecnostpotravin.cz/na-ministerstvu-zdravotnictvi-se-sesla-v-ramci-pravidelneho-zasedani-meziresortni-pracovni-skupina-pro-institucionalni-stravovani/
Vydáno: 29. 4. 2024
Autor: Ministerstvo zdravotnictví
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-300x164.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-768x421.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-1536x842.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/skolni-stravovani_orez-2048x1122.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="561" class="wp-image-48192" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Na ministerstvu zdravotnictví se sešla v rámci pravidelného zasedání Meziresortní pracovní skupina pro problematiku institucionálního stravování, která představila průběžné aktivity v rámci 4 fungujících odborných skupin. V rámci Odborné skupiny pro školní stravování je v současné době prioritou dokončení návrhu aktualizace spotřebního koše. Návrhy čeká pilotní ověře ...