MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_MonAM2024
MonAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02001CEST07

Víte, kdy a jak si správně mýt ruce? Podívejte se na video s návodem

https://bezpecnostpotravin.cz/vite-kdy-a-jak-si-spravne-myt-ruce-podivejte-se-na-video-s-navodem/ Vydáno: 6. 5. 2024 Autor: Státní zdravotní ústav https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-300x159.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-768x408.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou-1536x816.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/myti-rukou.jpg 1541w" alt="" width="1024" height="544" class="wp-image-53220" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> V neděli 5. května jsme si připomněli Světový den hygieny rukou. Mytí rukou je základním hygienickým návykem, který je důležitý se správně naučit již v dětství. Správné mytí rukou je významnou prevencí přenosu řady infekčních a respiračních onemocnění, jako jsou například žloutenka typu A, průjmová onemocnění nebo chřipka. Myslíte si, že si myjete ruce správně a vždy, když je to třeba?  Porovnejte si své návyky s videm: https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/Svetovy-den-hygieny-rukou-300x169.jpg 300w, https://bezpecnostpotravi ...

FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_FriAM2024
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02005CEST09

Výzva FAO k přijetí realizovatelných opatření v reakci na rostoucí hrozbu antimikrobiální rezistence

https://bezpecnostpotravin.cz/vyzva-fao-k-prijeti-realizovatelnych-opatreni-v-reakci-na-rostouci-hrozbu-antimikrobialni-rezistence/ Vydáno: 3. 5. 2024 Autor: KM EFSA Dne 26. září 2024 se v sídle OSN v New Yorku v rámci všeobecné rozpravy na 79. zasedání Valného shromáždění uskuteční také Zasedání OSN na vysoké úrovni o antimikrobiální rezistenci (AMR). V souvislosti s tímto jednáním byla dne 2. května 2024 představena klíčová doporučení pro opatření v oblasti antimikrobiální rezistence ke zvážení členskými státy OSN. Výzvu najdete na webu FAO. Podrobné úvahy obsažené v tomto dokumentu vycházejí z diskusí, které zprostředkovala Akční skupina Platformy pro partnerství více zainteresovaných stran v oblasti AMR v rámci zasedání OSN na vysoké úrovni, a představují různorodé názory zúčastněných stran ze všech uskupení platformy, včetně organizací občanské společnosti, výzkumných institucí a akademické obce, soukromého sektoru, finančních institucí, partnerů v oblasti zdrojů, filantropických organizací, vlád, mezivládních organizací a agentur OSN. O Platformě pro partnerstvíPlatforma pro partnerství více zainteresovaných stran v oblasti AMR (AMR Multi-Stakeho ...

FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_FriAM2024
FriAMCESTE_May+0200RMayAMCEST_May+02005CEST07

LII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/lii-symposium-o-novych-smerech-vyroby-a-hodnoceni-potravin-czechfoodchem-2024/ Vydáno: 3. 5. 2024 Autor: Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/CzechFoodChem_2024-300x208.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/CzechFoodChem_2024-768x531.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/CzechFoodChem_2024.jpg 1119w" alt="" width="1024" height="708" class="wp-image-53261" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> 52. ročník Symposia „CzechFoodChem 2024“ o nových směrech výroby a hodnocení potravin se bude konat ve dnech 19. – 21. 5. 2024 v Praze. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin představuje zavedené setkání pracovníků širokého spektra potravinářských, zemědělských a navazujících oborů, a to jak z vědecko-výzkumných, kontrolních a vzdělávacích institucí, tak z výrobní praxe. Je organizováno Odbornou skupinou pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické a Ústavem analýzy potravin a výživy Vysoké školy c ...