Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/jaka-je-nejzdravejsi-strava/
Vydáno: 28. 5. 2024
Autor: SZÚ, Centrum zdraví, výživy a potravin
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m-300x185.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m-768x474.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/05/ryba-na-taliri_filety_orez_m.jpg 1271w" alt="" width="1024" height="632" class="wp-image-53711" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Není jediná dieta, kterou by odborníci na výživu považovali za „nejzdravější“. Existuje několik stylů stravování, které odborníci buď navrhli pro optimální zdraví, nebo vypozorovali, že jsou zdravé, když je různí lidé na celém světě konzumují tradičním způsobem.
Stravovaní má společné rysy
Styly stravování mají obvykle několik společných rysů: jsou založeny na rostlinné stravě, kladou důraz na zdravé tuky, žádné jednoduché cukry, nízký obsah sodíku a upřednostňují přírodní potraviny před vysoce zpracovanými potravinami, které jsou typické pro většinu západní str ...
Webinář EK: Personnel Unit Costs in Horizon Europe
Kontakt na pořadatele
Evropská komise
Typ akce:
seminář
Kdy:
19.06.2024 14:30 - 16:00
Kde:
online
Detailní informace:
Zveme vás na webinář, který organizuje Evropská komise na téma osobních jednotkových nákladů. Ty je možné od 1. května 2024 nově využívat v projektech Horizontu Evropa jako alternativu ke skutečným osobním nákladům. Více informací o této nové možnosti najdete ZDE.
Technologické centrum Praha, Ve Struhách 1076/27, Praha 6
Detailní informace:
Technologické centrum Praha pořádá 18. června 2024 společně s Českou membránovou platformou z.s. (CZEMP) v rámci dlouhodobé spolupráce 2. ročník semináře v rámci jejího projektu MEMGREENTRANS - Membrány v digitální a zelené transformaci průmyslu z programu MPO Spolupráce. Letošnímu ročníku dominují přednášky o úpravě a recyklaci vody pomocí membránových technologií, stejně jako problematika látek ve vodních tocích, které nejsou systematicky monitorovány a mohou ohrožovat kvalitu vody. O možnostech účasti v mezinárodních projektech z výzev rámcového programu Horizont Evropa, dalších souvisejících iniciativ a Mise – Zdravé oceány, moře, pobřežní a vnitrozemské vody budou informovat příspěvky Technologického centra Praha.