FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_FriAM2024
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01005CET07

Zahraniční test: Kokosová mléka

https://bezpecnostpotravin.cz/zahranicni-test-kokosova-mleka/ Vydáno: 15. 3. 2024 Autor: dTest https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-14-300x202.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-14-768x518.png 768w" alt="" width="945" height="637" class="wp-image-52276" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: pixabay dTest je součástí mezinárodní organizace International Consumer Research and Testing (ICRT). V rámci naší spolupráce vám přinášíme shrnutí testu, který vydali naši zahraniční partneři a na němž se dTest na rozdíl od ostatních testů v tomto vydání nepodílel. Výběr kokosových mlék reflektuje především rakouský trh, získaná zjištění však mohou být užitečná i pro nás. Asi každý má představu, co znamená slovní spojení kokosové mléko. Pokud bychom se ale měli držet platné legislativy, neměli bychom u nás toto sousloví používat, a to ani v uvozovkách. Mléko je v ČR pouze zvířecího původu. Je nicméně pravda, že státy EU mohly zapsat tradiční mléčné názvy nemléčných výrobků do seznamu výjimek, což ale Če ...

FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_FriAM2024
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01005CET07

Milovníci jídla spojte se aneb MAKRO CZECH GASTRO FEST se blíží

https://bezpecnostpotravin.cz/milovnici-jidla-spojte-se-aneb-makro-czech-gastro-fest-se-blizi/ Vydáno: 15. 3. 2024 Autor: CZ TEST https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-13-300x161.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-13-768x411.png 768w" alt="" width="945" height="506" class="wp-image-52271" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm tematických sekcí, 20 profesionálních show, 30 partnerů a desítky pop-up restaurací i stánků z něj dělá unikátní celonárodní přehlídku gastronomie a moderních trendů v českém gastru. „Druhý ročník a desítky partnerů jsou dokladem toho, že žijeme gastronomií a že se nám společně daří budovat respektovanou národní platformu pro gastro profesionály i milovníky dobrého jídla a pití, kteří se na MAKRO CZECH GASTRO FEST budou setkávat, budou ochutnávat, sdíle ...

FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_FriAM2024
FriAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01005CET07

Výživové tipy

https://bezpecnostpotravin.cz/vyzivove-tipy/ Vydáno: 15. 3. 2024 Autor: NZIP Jak to udělat, aby můj jídelníček byl zdravější? Kromě pestrosti a vyváženosti jsou nejdůležitějšími faktory obsah a kvalita tuků a vhodný výběr sacharidů. Poradíme vám, jak vhodně kombinovat jednotlivé živiny a jak vhodně snížit množství přijímaného tuku, cukrů a soli. Kombinování bílkovin Při stravování je ideální kombinovat bílkoviny z různých zdrojů. Proteiny různého původu se totiž liší v zastoupení aminokyselin, z nichž jsou vytvořené, a kombinování tak zajistí, abyste neměli žádné z aminokyselin nedostatek. Je potřeba také brát v úvahu, že příjem živočišných bílkovin (maso, sýry, vejce) s sebou často nese i velké množství tuku. Dávejte proto přednost masným a mléčným výrobkům s nižším obsahem tuku. Lidé se zvýšenou hladinou kyseliny močové v krvi (např. při dně) by měli dávat pozor také na obsah purinů v potravě.  Vhodnými kombinacemi bílkovin jsou například: obiloviny s luštěninami (např. celozrnný chléb a hrachová polévka, čočka s rýží), obiloviny s mléčnými výrobky (např. těstovino ...