ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01004CET08

Aktuální diskutovaná témata v oblasti kontaminantů v potravinách – únor 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/aktualni-diskutovana-temata-v-oblasti-kontaminantu-v-potravinach-unor-2024/ Vydáno: 7. 3. 2024 Autor: Ministerstvo zemědělství, Odbor bezpečnosti potravin https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DG-SANTE_lista-300x88.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DG-SANTE_lista-768x225.jpg 768w" alt="" width="872" height="255" class="wp-image-40997" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Přehled hlavních kontaminantů v potravinách, které jsou sledovány a diskutovány v EK, DG SANTE (Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin). Uvedené hodnoty jsou pouze návrhy a jsou zde zveřejněny pro informaci o současném stavu projednávání, nejedná se o schválené maximální limity. Akrylamid Nařízení Komise (EU) 2017/2158, kterým se stanoví zmírňující opatření a porovnávací hodnoty pro snížení přítomnosti akrylamidu v potravinách uvádí povinnost po určité době přezkoumat stávající porovnávací hodnoty pro potraviny uvedené v příloze IV tohoto nařízení. Zároveň toto nařízení uvádí, že by mělo být zváženo stano ...

ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01004CET08

Sbírka potravin 2024 – jarní kolo

https://bezpecnostpotravin.cz/sbirka-potravin-2024-jarni-kolo/ Vydáno: 7. 3. 2024 Autor: Sbírka potravin https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/sbirka-potravin-jarni-kolo-2024-300x103.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/sbirka-potravin-jarni-kolo-2024-768x263.jpg 768w" alt="" width="892" height="306" class="wp-image-52108" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> CO KDYBY MÁLO UDĚLALO VELKOU RADOST? Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni, Diakonie českobratrské církve evangelické a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Teta drogerie, Rohlik.cz a Košík.cz. Hlavním  ...

ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_March+0100RMarAMCET_Mar+01004CET08

Státní zdravotní ústav hostil konferenci Jód 24

https://bezpecnostpotravin.cz/statni-zdravotni-ustav-hostil-konferenci-jod-24/ Vydáno: 7. 3. 2024 Autor: SZÚ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-7-300x170.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-7-768x435.png 768w" alt="" width="1024" height="580" class="wp-image-52103" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock U příležitosti Dne jódu, který každoročně připadá na 6. března, se ve Státním zdravotním ústavu konala konference Jód 24, kterou zahájila ředitelka SZÚ MUDr. Barbora Macková, MHA. Letos se setkání odborníků zaměřilo na  nezastupitelný význam jódu pro zdravý vývoj člověka a s ním související otázky. Nedostatek jódu se na našem území vyskytoval historicky a ještě před sto lety se na území Čech a Moravy výrazně projevoval výskytem závažných, s tímto deficitem spojených, onemocnění. Proto je dnes, přestože se situace neporovnatelně zlepšila, stále nutné připomínat důležitost tohoto prvku pro naše zdraví. Proč potřebujeme jód? Jód je prvek, který přijímáme v potravě a v nápojích, ukládá se ...