Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/rezidua-veterinarnich-leciv-ve-zviratech-a-potravinach-zustavaji-nizka/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/shutterstock_kravicky1_orez-300x152.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/07/shutterstock_kravicky1_orez-768x388.jpg 768w" alt="" width="943" height="477" class="wp-image-43946" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) předložil zprávu za rok 2022 o výsledcích sledování reziduí veterinárních léčivých přípravků a jiných látek v živých zvířatech a živočišných produktech.
Zpráva se zabývá různými skupinami látek, včetně hormonů, antibakteriálních látek, kontaminantů životního prostředí, zakázaných látek a dalších veterinárních léčiv. Výroční zpráva úřadu EFSA za rok 2022 zahrnuje údaje nahlášené členskými státy EU, Islandem a Norskem.
V roce 2022 činilo procento nevyhovujících vzorků 0,18 %, což je srovnatelné s předchozími 13 roky, kdy se nevyhovující vzorky pohybovaly v rozmezí od 0,17 % do 0,37 %. Za rok 20 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/konference-skolni-stravovani-2024/
Vydáno: 7. 3. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-300x212.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-4-768x542.png 768w" alt="" width="800" height="565" class="wp-image-52079" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Motto konference „Spokojený strávník, náš cíl“
Pořadatel:Společnost pro výživu, z.s.organizačně zajišťujevýživaservis s.r.o.
Pod záštitou MŠMT
Partnerem konference je AG Foods
Termín akce:14. května a 15. května 2024
Místo konání:PardubiceKonferenční sál Domu techniky PardubiceNáměstí Republiky 2686,https://dtpce.cz/o-nas/
Tematické okruhy:
Školní stravování očima řídících institucí a škol
Aktuálně k systému společného stravování
Prakticky i teoreticky v kuchyni
Dětská výživa v souvislostech
Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Mgr. Jana Bradová
Ubytování:Varianta 1)Hotel LABE, Masarykovo nám. 2633, Pardubice, kde máme rezervované pokoje. Tento hotel nemá vlastní parkoviště, je nutné park ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zavazna-poruseni-hygieny-pri-prodeji-potraviny-syru-a-masnych-vyrobku-na-trhu-v-havlickove-brode/
Vydáno: 6. 3. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SVS-trh-300x142.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/SVS-trh-768x363.jpg 768w" alt="" width="947" height="448" class="wp-image-52069" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Veterinární inspektorky z Kraje Vysočina při kontrole v tržnici v Havlíčkově Brodě odhalily prodej masných a mléčných výrobků ve zcela nevyhovujících podmínkách. Jeden ze stánkových prodejců zde nabízel klobásy, jitrnice a další masné výrobky a sýry z ČR i Slovenska zcela nechráněné před vnější kontaminací a v nevyhovujících teplotách. Navíc nedodržoval hygienická pravidla při manipulaci s potravinami. Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) proto nařídily neškodně odstranit takřka 60 kilogramů potravin. Prodejci bude uložena pokuta.
Prodejce na stánku kromě různých druhů klobás nabízel také salámy, ...