Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-efsa-hodnoceni-rizik-a-prinosu-potravin/
Vydáno: 22. 2. 2024
Autor: KM EFSA
Úřad EFSA aktualizoval své pokyny pro hodnocení rizik a přínosů potravin z roku 2010. Aktualizace reaguje na vývoj v oblasti metodik a regulatorní potřeby. Dne 19. února 2024 EFSA zahájil veřejnou konzultaci k návrhu aktualizovaných pokynů. V této souvislosti úřad EFSA pořádá informační zasedání, na kterém bude dokument s pokyny představen zástupcům členských států, kontaktním místům a odborníkům z mezinárodních organizací.
Na tomto setkání EFSA představí návrh aktualizovaných pokynů pro hodnocení rizik a přínosů potravin (risk-benefit assessment), sdělí další informace o jejich rozsahu a technickém obsahu, vyzve příslušné zúčastněné strany ke zpětné vazbě a poskytne kontext pro veřejnou konzultaci.
Zasedání je určeno hodnotitelům a manažerům rizik z Evropské komise a členských států, dalším vnitrostátním orgánům, mezinárodním organizacím, jakož i dalším zúčastněným stranám a odborníkům.
Datum: 5. března 2024 od 14.30 do 16.30 hodin (středoevropského času).
Registrace je možná do 29. března 2024, 12:00 hod.
Rámcový návrh programu a další ...
https://bezpecnostpotravin.cz/spolecne-stravovani/
Vydáno: 21. 2. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_kavarna-orez-300x151.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_kavarna-orez-768x387.jpg 768w" alt="" width="943" height="475" class="wp-image-51831" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: pixabay
Státní dozor v oblasti společného stravování a základní povinnosti PPP
Přehled nejdůležitějších právních předpisů pro oblast společného stravování
Pokrmová vyhláška
Označování alergenů v provozovnách společného stravování
Správná praxe při fritování
Informace k povinnosti provozovatelů přijmout opatření ke snížení obsahu akrylamidu v potravinách
Nakličování semen v provozovnách společného stravování
Prodej lihovin a alkoholických nápojů – zvláštní požadavky
Odpady z provozoven společného stravování
Postupy založené na HACCP v provozovnách s nízkou mírou rizika
Příprava míchaných alkoholických nápojů, infusí, macerátů a likérů v provozovnách společného stravování a jejich případná r ...
https://bezpecnostpotravin.cz/12-letni-akademie-bfr-pro-hodnoceni-a-komunikaci-rizik/
Vydáno: 21. 2. 2024
Autor: KM EFSA
S potěšením Vám oznamujeme, že registrace na 12. letní akademii BfR pro hodnocení rizik a komunikaci o rizicích v oblasti bezpečnosti potravin je nyní otevřena!
Kurz je určen pro pracovníky veřejných organizací zabývajících se bezpečností potravin a krmiv, kteří již mají zkušenosti s analýzou hodnocení rizik. Účastníci získají hlubší znalosti v oblasti analýzy hodnocení rizik a v oblasti opatření pro komunikaci o rizicích. Kurz povedou vysoce kvalifikovaní a zkušení vědci z německého Spolkového institutu pro hodnocení rizik (BfR) nebo partneři s hlubokými a dlouholetými zkušenostmi v oblasti hodnocení chemických nebo mikrobiálních rizik a komunikace o rizicích. Proto je tato letní akademie BfR od profesionálů pro profesionály.
12. letní akademie BfR 2024 se bude konat online. Účast je bezplatná.
Termín konání: 24. až 28. září 2024, v 12:30-15:30 hod.
Přihlášky podávejte do 9. června 2024 on-line prostřednictvím webu BfR, kde také naleznete další informace o akci.
V případě dotazů nebo dalších podrobno ...