Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/alkohol-ve-vyzive-kojicich-zen-v-ceske-republice/
Vydáno: 26. 2. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-6-300x169.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-6-768x433.png 768w" alt="" width="1024" height="577" class="wp-image-51905" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Článek „Alkohol ve výživě kojících žen v České republice“ publikovala Společnost pro výživu v časopise „Výživa a potraviny 1/2024“.
Abstrakt:Práce se zabývala problematikou konzumace alkoholu v období kojení. I když se názory a doporučení odborných institucí na toto téma liší, Světová zdravotnická organizace konzumaci alkoholu během období kojení nedoporučuje. Cílem práce bylo sledování míry konzumace alkoholu kojícími ženami v České republice. Sběr dat probíhal pomocí dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 468 žen. Bylo zjištěno, že alkohol alespoň jednou v období kojení konzumovalo 66 % žen, přičemž kojící ženy nejčastěji konzumovaly víno a pivo. Nejčastější důvody konz ...
https://bezpecnostpotravin.cz/od-odpadu-k-hodnote-webinar-eit-food-o-plytvani-potravinami/
Vydáno: 23. 2. 2024
Autor: EIT Food
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5-300x75.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5-768x192.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/image-5.png 1366w" alt="" width="1024" height="256" class="wp-image-51893" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Připojte se 29. února v 18:00 SEČ na živý webinář, který se bude zabývat zásadní problematikou plýtvání potravinami. Na této akci, kterou pořádá EIT Food Education, se sejdou řečníci z hotelového a restauračního průmyslu a z potravinových bank, aby osvětlili problémy spojené s plýtváním potravinami a to, jak může široká veřejnost přispět k jejich řešení.
Na neformálním webináři vystoupí posluchači, kteří absolvovali online kurz „Od odpadu k hodnotě: jak se vypořádat s plýtváním potravinami“ a poskytnou poznatky o realizovatelných strategiích pro snížení plýtvání potravinami. Toto interaktivní zasedání nabídne příležitost zapojit se ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarske-inspekce-kazda-ctvrta-kontrolovana-restaurace-klamala-spotrebitele-v-informacich-o-nabizenych-pokrmech/
Vydáno: 23. 2. 2024
Autor: SZPI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_restaurace1-orez-300x153.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/02/pixabay_restaurace1-orez-768x391.jpg 768w" alt="" width="942" height="480" class="wp-image-51889" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Ilustrační foto: pixabay
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) pravidelně ověřuje pravdivost údajů uváděných v provozovnách společného stravování – zejména restauracích a rychlém občerstvení – při nabídce pokrmů. Inspektoři při kontrole konfrontují údaje uvedené v jídelních a nápojových lístcích, nabídkových tabulích nebo ústním sdělením personálu se skutečným složením předmětného pokrmu. Cílem kontroly je prověřit, zda při nabídce nejsou spotřebiteli sděleny nepravdivé nebo zavádějící informace ohledně složení pokrmu, použité suroviny, případně zda nebyla na úkor spotřebitele nahrazena dražší slož ...