ThuAMCETE_January+0100RJanAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_January+0100RJanAMCET_ThuAM2024
ThuAMCETE_January+0100RJanAMCET_Jan+01004CET08

Nové potravinářské předpisy EU – prosinec 2023

https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-prosinec-2023/ Vydáno: 4. 1. 2024 Autor: MZe, Odbor bezpečnosti potravin https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami. Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vztahují k úzké problematice nebo jen k určitému členskému státu ...

WedAMCETE_January+0100RJanAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_January+0100RJanAMCET_WedAM2024
WedAMCETE_January+0100RJanAMCET_Jan+01003CET08

Doporučení pro správné smažení potravin

https://bezpecnostpotravin.cz/doporuceni-pro-spravne-smazeni-potravin/ Vydáno: 3. 1. 2024 Autor: www.viscojis.cz https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/smazeni_palacinky_Han_orez_m-300x184.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/smazeni_palacinky_Han_orez_m-768x470.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/smazeni_palacinky_Han_orez_m-1536x940.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/smazeni_palacinky_Han_orez_m.jpg 1684w" alt="" width="1024" height="627" class="wp-image-50080" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: archiv MZe Smažení je tepelná úprava potravin tukem na teplotu 150 – 190 °C. Při vyšších teplotách vzniká u většiny tuků namodralý kouř, který je důsledkem hlubších chemických změn. Některé z látek, které při nich vznikají, jsou z hlediska zdravotního nebezpečné, proto se teplota 190 °C nemá překračovat. U fritéz je teplota automaticky regulována, takže tam nebezpečí nehrozí, ale při smažení na pánvi k překročení rizikové teploty tuku může dojít velmi snadno. Při smažení je také nutné používat&n ...

TueAMCETE_January+0100RJanAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_January+0100RJanAMCET_TueAM2024
TueAMCETE_January+0100RJanAMCET_Jan+01002CET07

dTest: Test zrnkové kávy 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/dtest-test-zrnkove-kavy-2024/ Vydáno: 3. 1. 2024 Autor: dTest https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-300x174.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-768x446.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-1536x892.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/kava_kavova-zrna_orez-2048x1189.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="594" class="wp-image-42475" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Informace spotřebitelské organizace dTest: Seriál kávových testů z posledních let se dočkal dalšího pokračování. Po instantní, bezkofeinové a kapslové kávě se tentokrát podává zrnková. Konkrétně jsme se do obchodů vydali nakupovat zrnkovou kávu určenou na přípravu espressa. Jako obvykle nás zajímaly žádoucí i nežádoucí látky a lahodnost nápoje. Tentokrát jsme jej nechali připravit dvěma způsoby. Díky tomu se potvrdilo, že na chuť některých káv má vliv i typ kávovaru. Připravili jsme další z řady kávových testů, tentokrát ...