FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_FriAM2023
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01005CET07

EFSA: Přehodnocení erytritolu (E 968) jako potravinářské přídatné látky

https://bezpecnostpotravin.cz/efsa-prehodnoceni-erytritolu-e-968-jako-potravinarske-pridatne-latky/ Vydáno: 29. 12. 2023 Autor: KM EFSA https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/sladidlo_orez_m-300x168.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/sladidlo_orez_m-768x429.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/sladidlo_orez_m-1536x858.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/sladidlo_orez_m.jpg 1600w" alt="" width="1024" height="572" class="wp-image-49950" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Vědecký panel pro potravinářské přídatné látky a aromata Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA Panel on Food Additives and Flavourings (FAF)) publikoval v časopise „EFSA Journal, December 2023“ nové vědecké stanovisko „Přehodnocení erytritolu (E 968) jako potravinářské přídatné látky“. Erythritol (E 968) je v Evropské unii (EU) povolen jako potravinářská přídatná látka v 66 různých kategoriích potravin (což představuje 83 použití) v souladu s přílohou II částí E nařízení (ES) č. 1333/2008 při MPL rovnaj ...

ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET07

Co “zajímavého” hygienici objevili v některých pražských restauracích v listopadu?

https://bezpecnostpotravin.cz/co-zajimaveho-hygienici-objevili-v-nekterych-prazskych-restauracich-v-listopadu/ Vydáno: 28. 12. 2023 Autor: HSHMP Ilustrační obrázek Silně znečištěné zásuvky pracovního stolu nebo špinavou přípravnu potravin. Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen “HSHMP) letos v listopadu provedla celkem 209 kontrol provozoven poskytujících stravovací služby. Jedná se o provozovny typu restaurace, stánky, bufety, cukrárny, zaměstnanecké jídelny nebo stravovací provozy v zařízeních sociálních služeb. To je o 71 víc než ve stejném období předchozího roku. I když většina provozoven při kontrolách obstála, našly se i v listopadu takové, které dobrou vizitku svému oboru nedělají. Za zjištěné nedostatky musela HSHMP udělit finanční sankce za celkových 163 000,- Kč. Ve srovnání s listopadem 2022 je letošní částka o 18 500,- Kč vyšší. Graf č. 1: Zdroj: HSHMP – časové období: listopad 2023 A co v listopadu patřilo mezi nejzávažnější pochybení? Mnozí provozovatelé si neuvědomují, jak důležité je dodržování zásad správné hygienické praxe pro prevenci potenciálních zdravotních problémů konzumentů. Jinak by totiž nebylo možné, aby v některých podnicích pe ...

ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET07

Školení v kognitivně-behaviorální terapii obezity

https://bezpecnostpotravin.cz/skoleni-v-kognitivne-behavioralni-terapii-obezity/ Vydáno: 28. 12. 2023 Autor: Společnost STOB https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Skoleni-lektoru-745x100-1-300x40.png 300w" alt="" width="745" height="100" class="wp-image-49898" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" /> Vyškolte se v komplexní metodice zdravého hubnutí STOB založené na kognitivně-behaviorální terapii, která pomáhá již více než 30 let. Součástí školení lektorů společnosti STOB jsou 3 moduly: MODUL I, 23. 2. – 25. 2. 2024, Psychologie hubnutí a aplikace znalostí do praxe MODUL II, 22. 3. – 24. 3. 2024, Výživa a aplikace výživových znalostí do praxe MODUL III, 26. 4. – 28. 4. 2024, Předání metodiky STOB První ze tří částí školení Psychologie hubnutí a aplikace znalostí do praxe je možné se zúčastnit samostatně nebo absolvovat všechny 3 moduly Školení lektorů v metodice společnosti STOB 2024 a následně se stát lektorem STOBu. Seznámíte se s metodikou 10 lekcí, kterou můžete ...