WedAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_November+0100RNovAMCET_WedAM2023
WedAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01003CET11

Celníci zastavili dodávku s tunou závadného masa

https://bezpecnostpotravin.cz/celnici-zastavili-dodavku-s-tunou-zavadneho-masa/ Vydáno: 29. 11. 2023 Autor: Celní správa ČR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Celni-Sprava_UL_Maso-4_orez-300x186.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Celni-Sprava_UL_Maso-4_orez-768x476.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Celni-Sprava_UL_Maso-4_orez-1536x952.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/Celni-Sprava_UL_Maso-4_orez-2048x1269.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="635" class="wp-image-48836" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Celní správa ČR Tisková zpráva Celní správy ČR – Tisíc kilogramů mraženého kachního masa přepravovaného v nevyhovujících teplotních podmínkách odhalili v uplynulých dnech ústečtí celníci při silniční kontrole na Litoměřicku. Ve čtvrtek kolem 13. hodiny si hlídka celníků na Dálnici D8 u exitu na Doksany vytipovala ke kontrole červenou dodávku značky Mercedes Benz s českou registrační značkou, kterou řídil čtyřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti. V nákladovém prostoru vozidla, ...

TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01002CET11

Doplňky stravy s omega-3 mastnými kyselinami mohou zvýšit riziko fibrilace síní u pacientů s chorobami srdce

https://bezpecnostpotravin.cz/doplnky-stravy-omega-3-mastne-kyseliny-mohou-zvysit-riziko-fibrilace-sini-u-pacientu-s-chorobami-srdce/ Vydáno: 28. 11. 2023 Autor: BfR https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/shutterstock_doplnky-stravy-300x160.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/shutterstock_doplnky-stravy-768x409.jpg 768w" alt="" width="945" height="503" class="wp-image-48798" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Užívání přípravků obsahujících omega-3 mastné kyseliny může zvýšit riziko vzniku fibrilace srdečních síní (porucha srdečního rytmu) u osob se stávajícím nebo hrozícím onemocněním srdce. Vyplývá to z vyhodnocení několika klinických studií, provedených Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA). V těchto studiích pacienti užívali buď léky obsahující omega-3 mastné kyseliny, nebo doplňky stravy. Klinické studie byly zaměřeny především na pacienty, kteří již trpěli kardiovaskulárním onemocněním (tj. onemocněním postihujícím srdce nebo cévy), nebo kterým hrozilo zvýšené riziko vzniku tohoto onemocnění. Z hodn ...

TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_November+0100RNovAMCET_Nov+01002CET11

SZÚ: Jak zlepšit chuť pitné vody a odstranit její mírný zápach

https://bezpecnostpotravin.cz/szu-jak-zlepsit-chut-pitne-vody-a-odstranit-jeji-mirny-zapach/ Vydáno: 28. 11. 2023 Autor: SZÚ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/voda_v-karafe-a-sklenici_orez_m-300x188.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/voda_v-karafe-a-sklenici_orez_m-768x482.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/11/voda_v-karafe-a-sklenici_orez_m.jpg 1200w" alt="" width="1024" height="643" class="wp-image-48784" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock V rámci konference Voda v Litomyšli odpovídali zástupci pražského Státního zdravotního ústavu, Centra zdraví a životního prostředí, oddělení hygieny vody na jednu z nejpalčivějších otázek současnosti. Objevují se totiž případy, kdy si lidé stěžují na pach a divnou chuť vody. Článek s odpověďmi MUDr. Františka Kožíška: Jak zlepšit chuť pitné vody a odstranit její mírný zápach (https://voda.tzb-info.cz/vlastnosti-a-zdroje-vody) Autor: MUDr. František Kožíšek, CSc., Státní zdravotní ústav, vedoucí Národního ...