Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/anses-poznatky-o-novych-druzich-bakterii-rodu-brucella/
Vydáno: 23. 6. 2023
Autor: ANSES, KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-300x170.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-768x436.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-1536x871.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/ovce_stado_orez-2048x1162.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="581" class="wp-image-42915" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Informace Francouzského úřadu pro potraviny, životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost (ANSES) – V posledních letech bylo učiněno mnoho objevů o bakteriích rodu Brucella: byly objeveny nové druhy, jiné, již známé druhy, byly zjištěny u zvířat, o nichž nebylo známo, že jsou nositeli těchto bakterií, a v západní Evropě se objevují druhy, jako je Brucella canis. Mohou se tyto bakterie přenášet na člověka? Kterých živočišných druhů se týkají? Jak lze tyto bakterie od sebe odlišit? Na tyto otázky se zaměřil evr ...
https://bezpecnostpotravin.cz/jak-se-zaridit-a-na-co-nezapomenout-v-letnich-vedrech-aby-nedoslo-k-poskozeni-zdravi/
Vydáno: 23. 6. 2023
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda-ochucena_citron_orez-300x194.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda-ochucena_citron_orez-768x496.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda-ochucena_citron_orez-1536x992.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/06/voda-ochucena_citron_orez-2048x1323.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="661" class="wp-image-42865" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Doporučení HSHMP – Každý ví, že v horkých letních dnech je třeba dostatečně pít, v poledních hodinách se chránit před přímým slunečním svitem a nosit lehké vzdušné oblečení. Přesto každoročně v letních dnech záchranná služba sváží jednoho „zapomnětlivce“ za druhým do nemocnic s diagnózou přehřátí, úpal či úžeh… Někdo opravdu zapomene, častěji ale spoléháme, že „dnes to ještě zvládnu“ nebo „dnes ani není takové horko“, případně „chvilka na slunci ...
https://bezpecnostpotravin.cz/skakajici-geny-pomahaji-rostlinam-s-adaptaci-na-extremni-podminky/
Vydáno: 23. 6. 2023
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DNA_modra_orez-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DNA_modra_orez-768x423.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DNA_modra_orez-1536x846.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/DNA_modra_orez-2048x1128.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="564" class="wp-image-41268" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Informace portálu Gate2Biotech – Skákající geny čili transpozony, jsou sekvence DNA, které dovedou kopírovat samy sebe a skákat tím mezi různými oblastmi genomu, podle nového výzkumu podstatně přispívají k adaptacím rostlin na náročné situace.
Japonští badatelé Okinawa Institute of Science and Technology (OIST) a Center for Sustainable Resource Science, RIKEN zjistili, že modelová rostlina huseníček rolní (Arabidopsis thaliana) exprimuje tisíce hybridních sekvencí, které spojují běžné ...