Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
Navštivte s námi zámek Ohrada, kde se v rámci projektu Poznej svého farmáře uskuteční farmářský trh s lokálními potraviny. Těšit se můžete na bohatý program nejen pro děti.
https://bezpecnostpotravin.cz/oznaceni-pripravku-na-ochranu-rostlin-2d-kody-a-zasilani-dat-o-distribuci-do-uloziste/
Vydáno: 28. 6. 2023
Autor: ÚKZÚZ
Foto: Shutterstock
Tisková zpráva – Přípravky vyrobené od 1. 7. 2023 musí být označené 2D kódem a distributoři těchto přípravků musí zasílat údaje o jejich distribuci do úložiště dat.
Novela zákona o rostlinolékařské péči zavádí mimo jiné povinnost označení přípravků na ochranu rostlin určených pro profesionální uživatele 2D kódy a distributorům těchto přípravků povinnost zasílat údaje o distribuci těchto přípravků do úložiště dat. Povinnost označení předepsaným 2D kódem a povinnost zasílat data do úložiště se vztahuje pouze na přípravky vyrobené od data účinnosti novely zákona, tedy od 1. 7. 2023.
Specifikaci 2D kódu a způsob zasílání údajů do úložiště dat stanoví prováděcí právní předpis, tedy vyhláška o přípravcích a pomocných prostředcích na ochranu rostlin, jejíž novelizace zohledňující tyto změny byla dne 27. 6. 2023 zveřejněna ve Sbírce zákonů pod č. 200/2023 Sb.
Více informací k tomuto tématu lze získat na webu ÚKZÚZ.
Mgr. Petra Hrabčáková, Ph.D., zástup tiskové ...
Vezměte si s sebou na dovolenou nové číslo odborného a recenzovaného časopisu Výživa a potraviny, které právě vyšlo, s pravidelnou přílohou Zpravodaj školního a dietního stravování.
Z článků například vybíráme:
Jak grilovat zdravě a bezpečně?
I jedlé druhy hub mohou způsobit trávicí potíže
Co báby kořenářky nevěděly
Proces nutriční péče ve zdravotnických zařízeních
Dieta a dietní omezení při alergii na bílkovinu vejce
Komunikace ve výživě – EMPATIE
Maso a mikrobiologická rizika jeho nedostatečné tepelné úpravy
ROZHOVOR s doc. Ing. Alešem Rajchlem, Ph.D.
Co nového víme o vysoce průmyslově zpracovaných potravinách?