WedAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
WedAMCETE_February+0100RFebAMCET_WedAM2023
WedAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01003CET08

Hlášení v systému RASFF: 5. týden 2023

https://www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-5-tyden-2023.aspx  Vydáno: 8.2.2023   Autor: Mgr. Dana Koubová Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 5. týdnu 2023: 30. 1. – 5. 2. 2023 (v češtině). Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení. V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.         Datum Ohlásila země Důvod ohlášení Země původu výrobku                             Potraviny   03/02/2023 ...

TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01002CET08

Potravinářský veletrh SALIMATECH, 7.-9. února 2023

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-veletrh-salimatech-7-9-unora-2023.aspx   Vydáno: 7.2.2023   Autor: Veletrhy Brno Ve dnech 7.-9. února 2023 probíhá na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh pro potravinářství a gastronomii SALIMATECH. Mezinárodní veletrh pro potravinářství a gastronomii SALIMATECH je poprvé určen zejména odborníkům, což má přinést více prostoru pro navazování kontaktů i prezentaci moderních technologií.   Všechny hlavní obory potravinářství najdete na jednom místě Nový koncept pod značkou SALIMATECH zahrnuje nejen zmíněné moderní technologie pro výrobu potravin a automatizaci v potravinářství. Své místo zde mají i specializované obory, které jsou tradiční součástí potravinářských veletrhů. Zastoupeny jsou potřeby pro mlynářství, pekařství a cukrářství, zařízení pro zpracování potravin a nápojů, vybavení gastro provozů a hotelů i technologie pro vinařství. Nechybí ani nabídka potravin, přísad a nápojů se zaměřením na velkoobchodní prodej.   Gastronomické show se známými kuchaři a cukráři Vystavovatelé na svých expozicích připravili zajímavý program složený z kulinářských show a workshopů ...

TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_CCET+01:00+01:00
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_TueAM2023
TueAMCETE_February+0100RFebAMCET_Feb+01002CET08

Chovatelé musí zajistit zvířatům vhodné podmínky i při nízkých teplotách

  https://www.bezpecnostpotravin.cz/chovatele-musi-zajistit-zviratum-vhodne-podminky-i-pri-nizkych-teplotach.aspx   Vydáno: 7.2.2023   Autor: SVS Tisková zpráva SVS Státní veterinární správa (SVS) v souvislosti s aktuálně velmi nízkými teplotami upozorňuje chovatele zvířat trvale umístěných ve venkovních výbězích či na pastvinách na nutnost věnovat patřičnou pozornost životním podmínkám v chovech. Proto se v těchto dnech veterinární inspektoři zaměří především na povinnost zajistit zvířatům dostatečné napájení, vhodné krmení a přiměřenou ochranu před mrazem. Podle platné legislativy platí pro chovatele trvale ustájených hospodářských zvířat ve výbězích nebo na pastvinách povinnost zajistit zvířatům přístup k dostatečnému napájení a ke vhodnému krmivu. Kontroly prověří, zda při nízkých teplotách nedochází k zamrzání napájecí vody. Chovatelé musí rovněž zabezpečit zvířatům přiměřenou ochranu před nepříznivými klimatickými podmínkami, chladné počasí má pak výraznější vliv a dopady na mláďata. SVS upozorňuje chovatele hospodářských, ale i zájmových zvířat na možná zdravotní rizika při nízkých ...