TueAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_CCEST+02:00+02:00
TueAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_TueAM2022
TueAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_Oct+02002CEST07

Hlášení v systému RASFF: 37. týden 2022

https://www.bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-37-tyden-2022.aspx    Autor: Mgr. Dana Koubová Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 37. týdnu 2022: 12. 9. – 18. 9. 2022 (v češtině). Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení. V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.        Datum Ohlásila země Důvod ohlášení Země původu výrobku                            Potraviny   15/09/2022 Polsko &nbs ...

MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_MonAM2022
MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_Oct+02001CEST07

Jak jsou na tom letos zmrzliny nabízené prodejci v hlavním městě Praze?

https://www.bezpecnostpotravin.cz/jak-jsou-na-tom-letos-zmrzliny-nabizene-prodejci-v-hlavnim-meste-praze.aspx   Autor: HSHMP Výsledky kontrol Hygienické stanice hlavního města Prahy Odpověď nabízejí pražští hygienici  Praha jako metropole České republiky bývá v létě magnetem nejen pro řadu zahraničních, ale také domácích turistů. I ti si společně s mnoha Pražany rádi v parném létě dopřejí osvěžující dávku zmrzliny. Ne každý si však uvědomuje, že i ve zmrzlině, pokud se při její výrobě a prodeji nedodržují pravidla správné hygienické praxe, číhá na konzumenty celá řada potenciálních rizik. A právě proto se Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) v rámci jí prováděného preventivního státního zdravotního dozoru každé léto zaměřuje na detailní kontrolu tohoto segmentu potravinářské výroby a prodeje. Výjimkou proto nebylo ani letošní léto roku 2022. Kontroly pražští hygienici prováděli od května do července. Hygienici během kontrol pořídili i detailní fotodokumentaci, která je zařazena dále v tomto příspěvku. „Hygienická stanice hlavního města Prahy se letos při odběru zmrzlin zaměřila nejen na bakterie, ale sledovala také sy ...

MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_CCEST+02:00+02:00
MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_MonAM2022
MonAMCESTE_October+0200ROctAMCEST_Oct+02001CEST07

Pozvánka na seminář ke Světovému dni výživy 2022 – 25. října 2022

https://www.bezpecnostpotravin.cz/pozvanka-na-seminar-ke-svetovemu-dni-vyzivy-2022-25-rijna-2022.aspx    Autor: Ministerstvo zemědělství Seminář pořádá Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu   Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu Vás zvou na seminář pořádaný k příležitosti Světového dne výživy (World Food Day) a Mezinárodního roku drobného rybolovu a akvakultury. Na semináři budou odborníci diskutovat aktuální témata Organizace pro výživu a zemědělství OSN (FAO) ve světovém i lokálním měřítku a vystoupí s příspěvky na téma akvakultury a potravinového zabezpečení. Prezenční seminář „Mezinárodní rok drobného rybolovu a akvakultury v kontextu potravinového zabezpečení“ se koná 25. 10. 2022 od 10:00 v prostorách Ministerstva zemědělství v Praze. Na akci vystoupí řada českých expertů, kteří přiblíží roli sladkovodních i mořských ryb ve zdravém stravování, kvalitu rybích produktů na českém trhu a vysvětlí současné výzvy globálního rybolovu a principy udržitelné akvakultury. Účast na semináři je zdarma, nezapomeňte se registrovat nejpozději do 21. 10. 2022, ...