Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
MOSBRI, Molecular-Scale Biophysics Research Infrastructure, si Vás dovoluje pozvat na svoji čtvrtou vědeckou konferenci, která se bude konat 10.-13. června 2025 v Paříži. Registrace na konferenci a výzva pro podávání abstraktů je nyní otevřená.
Tématy konference budou:
Makromolekulární sestavy
Molekulární biofyzika
Umělá inteligence, vypočetní přístupy a analýza dat
https://bezpecnostpotravin.cz/svetovy-den-bezpecnosti-potravin-2025-efsa-oslavuje-vedu-v-akci/
Vydáno: 9. 6. 2025
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2025/06/WFSD_2025_visual_orez-300x189.jpg 300w" alt="" width="637" height="402" class="wp-image-84295" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />
Dne 7. června se Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) připojil k celosvětové komunitě při oslavách Světového dne bezpečnosti potravin – příležitosti k zamyšlení nad naší společnou odpovědností za zajištění bezpečnosti potravin ve všech fázích dodavatelského řetězce.
Letošní téma „Bezpečnost potravin: věda v akci“ zdůrazňuje zásadní úlohu vědy při ochraně spotřebitelů a budování důvěry v potraviny, které se dostávají na naše stoly.
V úřadu EFSA je věda jádrem jeho poslání chránit veřejné zdraví. V úřadu EFSA se vědci zavázali využívat nejnovější vědecké poznatky k posuzování rizik, poskytování doporučení založených na důkazech a podpoře vývoje účinných opatření v oblasti bezpečnosti pot ...
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-kveten-2025/
Vydáno: 9. 6. 2025
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; contain-intrinsic-size: 3000px 1500px;" loading="lazy" decoding="async" />
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.
Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vztah ...