Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinarsky-uterek-potravinova-alergie/
Vydáno: 12. 9. 2024
Autor: ÚZEI
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/zazivaci-potize_orez-300x165.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/zazivaci-potize_orez-768x422.jpg 768w" alt="" width="933" height="513" class="wp-image-71507" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Česká potravinářská společnost z. s. a Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) Vás zvou na odbornou akci pořádanou v rámci potravinářských úterků, která se koná dne 24. 9. 2024 od 14:30 hod. v Klubu techniků na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 318 ve 3. p. na téma:
Potravinová alergiePřednášejícíIng. Markéta BeganyVÚP Praha, v.v.i.
ABSTRAKTZ důvodu genetické zátěže, znečištěného ovzduší a nevhodného životního stylu je stále větší množství lidí sužováno alergiemi na určité potraviny. V České republice trpí potravinovou alergií 5 až 8 % dětí a 3 % dospělých.Alergické reakce jsou doprovázeny kožními problémy, očními záněty, trávicími nebo dýchacími obtížemi, v ext ...
https://bezpecnostpotravin.cz/technologie-editace-fagu-muze-prinest-alternativni-lecbu-rezistenci/
Vydáno: 11. 9. 2024
Autor: Gate2Biotech
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m-300x181.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m-768x463.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/laborator_zkumavka_orez_m.jpg 1533w" alt="" width="1024" height="617" class="wp-image-49352" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Rezistence vůči antibiotikům je stále větší hrozbou. Vědci pracují v krizovém módu a rychle hledají možné alternativy pro boj s nebezpečnými infekcemi. Odborníci Gladstone Institutes v San Francisku učinili významný pokrok s novou technologií, které umožňuje více využívat fágy proti infekcím.
Fágy, čili bakteriální viry, jsou skvělé v infikování a zabíjení bakterií. Existuje jich ohromné množství, což je výhoda a zároveň komplikace pro jejich praktické využití, protože je problém najít správného fága na konkr ...
https://bezpecnostpotravin.cz/kataralni-horecka-ovci-aktualni-informace-k-9-9-2024/
Vydáno: 11. 9. 2024
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-300x172.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/ovce_jedna_lista-768x441.jpg 768w" alt="" width="785" height="451" class="wp-image-71257" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Aktuality k nákazové situaci
10. 9. 2024Státní veterinární správa (SVS) dnes v reakci na aktuální výskyt katarální horečky ovcí (KHO) v chovech v Karlovarském a Ústeckém kraji vytýčila pásmo kolem ohnisek KHO (oblast o poloměru 150 km kolem každého ohniska) a v něm přijala mimořádná veterinární opatření s cílem snížit riziko šíření nákazy. Opatření se týkají především chovatelů hospodářských zvířat vnímavých k nákaze tedy ovcí, koz a skotu, ale také přepravců hospodářských zvířat. Opatření spočívají zejména ve výrazném zpřísnění pravidel pro přemísťování zvířat mimo pásmo.
9. 9. 2024V České republice byla p ...