SunPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_CCEST+02:00+02:00
SunPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_SunPM2024
SunPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_Sep+02007CEST12

Zaplavené potraviny mohou být zdrojem řady infekčních onemocnění. Dodržujte proto tato základní pravidla!

https://bezpecnostpotravin.cz/zaplavene-potraviny-mohou-byt-zdrojem-rady-infekcnich-onemocneni-dodrzujte-proto-tato-zakladni-pravidla/ Vydáno: 15. 9. 2024 Autor: Ministerstvo zdravotnictví, SZÚ Na mnoha místech bohužel došlo k záplavám obydlí a zemědělských plodin. Přinášíme proto sadu doporučení jak v takových chvílích postupovat pro ochranu zdraví. Řiďte se jimi, sledujte jen ověřené zdroje a v případě nouze dbejte pokynů integrovaného záchranného systému! Doporučení se týkají především základních hygienických a zdravotních pravidel v oblasti hlídání vlastního zdravotního stavu, předcházení infekčním onemocněním, nakládání s potravinami, kvality vody nebo postupu při úklidu zaplavených nemovitostí. Samostatné doporučení je věnováno postupu při sanaci studní postižených povodněmi. https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/Opatreni-1-1-300x300.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/Opatreni-1-1-150x150.png 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/Opatreni-1-1-768x768.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/Opatreni-1-1.png 1080w" alt="" width="1024" height="1024" class="wp-image-71622" style="box-sizing: border-box; height: 3 ...

FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_FriPM2024
FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_Sep+02005CEST13

Seznamujeme s termínem Obchodní tajemství

https://www.tc.cz/cs/novinky/825/seznamujeme-s-terminem-obchodni-tajemstvi-

Různorodé informace a poznatky, které mohou mít značnou obchodní hodnotu, ale nelze je dost dobře chránit obvyklými formálními postupy (např. patenty, průmyslovými vzory nebo ochrannými známkami) vznikají v mnoha firmách v určitých etapách vývoje, výroby nebo tržní realizace výrobků. Mohou to být některé výrobní postupy, receptury, softwarové programy, poznatky z výzkumu a vývoje, interní databáze, marketingové plány apod. Tyto důležité informace je však možné účinně chránit utajováním, jako tzv. obchodní tajemství.

Český překlad textu „Obchodní tajemství: Management důvěrných informací v obchodním styku
z produkce European IP Helpdesk stručně a jasně seznámí s tím, jaké informace lze za obchodní tajemství považovat, jakými technickými a právními prostředky je lze udržovat v tajnosti, jaké jsou výhody a nevýhody utajování ve srovnání s tradičními registrovanými formami duševního vlastnictví, a jak by se mělo postupovat, pokud firemní tajemství bude porušeno nebo zneužito.

Materiál si stáhněte ZDE.

Pro více informací kontaktujte V. Suchého, suchy@tc.cz, 728 082 895

FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_CCEST+02:00+02:00
FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_FriPM2024
FriPMCESTE_September+0200RSepPMCEST_Sep+02005CEST12

Zacházení s potravinami při povodních, základní hygienická doporučení

https://bezpecnostpotravin.cz/zachazeni-s-potravinami-pri-povodnich-zakladni-hygienicka-doporuceni/ Vydáno: 13. 9. 2024 Autor: Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo zdravotnictví, SZÚ https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/povodne_studna_lista-uzka-300x142.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/09/povodne_studna_lista-uzka-768x363.jpg 768w" alt="" width="827" height="391" class="wp-image-71539" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Aktualizováno 15. 9. 2024. Přehled základních hygienických pravidel najdete na webu Ministerstva zdravotnictví. DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ: K pití používejte pouze vodu, jejíž zdravotní nezávadnost je ověřena! Při všech pracích užívejte ochranné pomůcky, především gumové rukavice a pevnou nepromokavou gumovou obuv!!!  Ruce si myjte pitnou vodou a mýdlem a utírejte do papírových ubrousků vždy zejména po styku s povrchy, které byly v kontaktu se záplavovou vodou nebo kaly, vždy před jídlem, pitím a také před kouřením. Dále vždy než se dotýkáte obličeje, ale i před a samoz ...