Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/nove-potravinarske-predpisy-eu-kveten-2023-2/
Vydáno: 3. 7. 2024
Autor: Odbor bezpečnosti potravin, Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-300x143.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/05/EU-Law_EK-768x367.jpg 768w" alt="" width="913" height="436" class="wp-image-40868" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.
Průběžně jsou sledovány a vybírány citace předpisů souvisejících s potravinami a jsou věcně zařazovány do kapitol 0 – 16 pro horizontální předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin a do kapitol 17 – 28 pro komoditní předpisy týkající se bezpečnosti a jakosti potravin.Veškerá nařízení (a také rozhodnutí určená ČR) jsou od přistoupení ČR k EU přímo platnou součástí české legislativy, zatímco směrnice jsou typem předpisů, které musí být do české legislativy ve stanoveném časovém limitu zapracovány. Rozhodnutí se vztahují k úzké problematice nebo jen ...
https://bezpecnostpotravin.cz/proc-jsou-cechovni-normy-dulezite/
Vydáno: 3. 7. 2024
Autor: PK ČR
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/Cechovni-normy_text-300x79.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/Cechovni-normy_text-768x202.jpg 768w" alt="" width="933" height="245" class="wp-image-54719" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Jak postupovat při výběru jogurtů resp. borůvkových jogurtů a slaných tyčinek. Rady spotřebitelům najdete v sobotním vydání Práva.
Jogurty mají dlouhou historii a existuje jich mnoho druhů a příchutí po celém světě. Při výběru jogurtu je důležité sledovat obsah tuků, cukrů a bílkovin, a také zohlednit složení výrobku. Mezi oblíbené ovocné jogurty patří zejména jahodové a borůvkové, které nabízejí nejen osvěžující chuť, ale také zdravotní výhody díky obsahu antioxidantů a vitamínů.
Tyčinky jsou tradiční pečivo známé již tisíce let a jsou nedílnou součástí různých oslav. Jsou vyrobeny z pšeničné mouky a&nbs ...
https://bezpecnostpotravin.cz/na-prubeh-xvii-vsesokolskeho-sletu-se-aktualne-zameruji-i-prazsti-hygienici/
Vydáno: 3. 7. 2024
Autor: HSHMP
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/07/kontrola_slet_jidelna_orez-300x134.jpg 300w" alt="" width="455" height="203" class="wp-image-54701" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: HSHMP
V týdnu od 30. 6. – 5. 7. 2024, probíhá na území hl. m. Prahy významná sportovně – společenská akce XVII. všesokolský slet.
Dle organizátorů akce se sletového týdne zúčastní zhruba 20 000 cvičenců různých věkových kategorií, nejen z Česka, ale i ze zahraničí, například z USA, Brazílie, Německa a Rakouska. Očekává se také účast cca 50 tisíc diváků ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.
Pražští hygienici se na tuto akci důkladně připravovali, a z důvodu předběžné opatrnosti provedli kontroly zařízení, které účastníci akce využívají k ubytování či stravování, již před samotným zahájením akce.
Celkem bylo k 30. 6. 2024 provedeno 57 kontrol, z toho bylo ...