22. duben 2024
22
duben

Seminář: Klíčové trendy a legislativa v potravinářství 2024: Co musíte vědět

https://bezpecnostpotravin.cz/seminar-klicove-trendy-a-legislativa-v-potravinarstvi-2024-co-musite-vedet/   Vydáno: 22. 4. 2024 Autor: Centrum zemědělsko-potravinářského výzkumu a inovací https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez-300x134.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez-768x343.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/Vzdelavani_seminar_orez.jpg 1216w" alt="" width="1024" height="457" class="wp-image-52891" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Datum semináře: 14. 5. 2024 ( 09:00-15:30 )Místo konání: Národní zemědělské muzeum Praha, Kostelní 1300/44, 170 00 Praha 7-Letná (změna místa konání v Praze vyhrazena)  Zjistěte, co nového vás čeká v potravinářském průmyslu v roce 2024. V tomto roce čelíme řadě významných změn, od udržitelných potravinářských systémů a inovací v obalových materiálech až po regulace zaměřené na zlepšení životního prostředí a zdraví spotřebitelů. Naším cílem je poskytnout účastníkům přehled aktuálních trendů a legislativních novinek, které o ...

22. duben 2024
22
duben

SVS při kontrole restaurace na Znojemsku odhalila závažná porušení při skladování masa

https://bezpecnostpotravin.cz/svs-pri-kontrole-restaurace-na-znojemsku-odhalila-zavazna-poruseni-pri-skladovani-masa/ Vydáno: 22. 4. 2024 Autor: SVS https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/mereni-teploty_SVS_orez-300x170.jpg 300w" alt="" width="650" height="369" class="wp-image-52872" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 820px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS Tisková zpráva – Inspektorky Státní veterinární správy (SVS) z Jihomoravského kraje odhalily při kontrole restaurace v okrese Znojmo několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu. Jednalo se o skladování masa neznámého původu či s překročeným datem použitelnosti. Část surovin provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení. V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kg masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kg baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u neb ...

19. duben 2024
19
duben

Zahájení kampaně „Půl talíře“ je projektem pro zdravější Česko

https://bezpecnostpotravin.cz/zahajeni-kampane-pul-talire-je-projektem-pro-zdravejsi-cesko/ Vydáno: 19. 4. 2024 Autor: Farma Bezdínek https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-300x150.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-768x384.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-1536x768.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/04/kampan-Pul-talire-2048x1024.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="512" class="wp-image-52857" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> V České republice startuje nová kampaň s názvem „Půl talíře“, která si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti konzumace čerstvého ovoce a zeleniny ve vyvážené zdravé stravě. V současné době podle aktuálních statistik průměrný občan ČR konzumuje méně ovoce a zeleniny, než je doporučeno Společností pro výživu ČR. Ta doporučuje spotřebovat 600 gramů ovoce a zeleniny denně (kromě brambor). To má mimo jiné vliv na celkové zdraví, ale také například na rostoucí obezitu nebo narůstající počet onemocnění, jako jsou kar ...