TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_TuePM2024
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01002CET15

Konference „Nápoje a látky v nich obsažené“ – abstrakty

 https://bezpecnostpotravin.cz/konference-napoje-a-latky-v-nich-obsazene-abstrakty/ Vydáno: 26. 3. 2024 Autor: Společnost pro výživu https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-19-300x197.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-19-768x505.png 768w" alt="" width="800" height="526" class="wp-image-52410" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Společnost pro výživu zveřejnila abstrakty z přednášek konference „Nápoje a látky v nich obsažené“, která se konala dne 19. března 2024 v Praze. 1. Úvod – nápoje, inovace a reformulaceIng. Jan Pivoňka, Ph.D., SPV, VŠCHT Praha 2. Kvalita pitné vody v ČR a její případná rizikaMUDr. František Kožíšek, CSc., SZÚ 3. Makroprvky a mikroelementy v minerálních vodách – biologické účinky a význam pro lidské zdravíProf. MUDr. Zdeněk Zadák, CSc., LF UK Hradec Králové 4. Pivo jako potravinaProf. Ing. Pavel Dostálek, CSc., VŠCHT Praha 5. Víno a antioxidantyDoc. Ing. Irena Kolouchová, Ph.D., VŠCHT Praha 6. Metabolické účinky konzumace alkoholických nápojů na li ...

TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_TuePM2024
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01002CET15

Hlášení v systému RASFF: 12. týden 2024

https://bezpecnostpotravin.cz/hlaseni-v-systemu-rasff-12-tyden-2024/ Vydáno: 26. 3. 2024 Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/03/RASFF_logo_velke_napis_orez-e1681482166460-300x112.jpg 300w" alt="" width="550" height="206" class="wp-image-38693" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF ve 12. týdnu 2024: 18. 3. – 24. 3. 2024 (v češtině). Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU. Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení.V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní ty ...

TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_TuePM2024
TuePMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01002CET15

Zpráva o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2023

https://bezpecnostpotravin.cz/zprava-o-vysledcich-planovane-kontroly-cizorodych-latek-v-potravinach-v-roce-2023/ Vydáno: 26. 3. 2024 Autor: SZPI https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-18-300x203.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/image-18-768x520.png 768w" alt="" width="1024" height="693" class="wp-image-52392" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock Státní zemědělská a potravinářská inspekce vydala „Zprávu o výsledcích plánované kontroly cizorodých látek v potravinách v roce 2023“. Obsah 1. Úvod 2. Přehled zjištěných výsledků v roce 2023 2.1.       Dětská výživa 2.2.       Ovoce, zelenina, houby, skořápkové plody 2.3.       Brambory a výrobky z brambor 2.4.       Obilniny a výrobky z obilnin 2.5.       Pekařské výrobky 2.6.       Nápoje 2.7.       Rybí výrobky 2.8.  ...