Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/nova-polozka-v-nbt-knihovne-kukurice-se-zvysenym-obsahem-lysinu/
Vydáno: 1. 3. 2024
Autor: BIOTRIN
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-300x300.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-150x150.jpg 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-768x767.jpg 768w" alt="" width="945" height="944" class="wp-image-51997" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 304px;" loading="lazy" decoding="async" />(c) Ing. Barbora Hošková, VŠCHT Praha
Kukuřice, jedna z nejrozšířenějších plodin na světě, trpí nedostatkem lysinu. Lysin je esenciální aminokyselina, kterou si naše tělo neumí samo vytvářet, a proto je nezbytné ji získávat z potravy. Vzhledem k důležitosti lysinu pro lidské zdraví se vědci snaží vytvořit kukuřici s jeho zvýšeným obsahem.
První pokusy, jako odrůda Opaque2 (o2), sice zvýšily obsah lysinu, ale za cenu nežádoucích vlastností, které ji znehodnotily pro zemědělské využití. Následná odrůda Quality Protein Maize (QPM) eliminovala negativní ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-potraviny-zdravi-a-vyziva-2024-napoje-a-latky-v-nich-obsazene/
Vydáno: 1. 3. 2024
Autor: Společnost pro výživu
Podtitul: Nápoje a látky v nich obsažené
Pořadatelé:Společnost pro výživuve spolupráci sVysokou školou chemicko-technologickou v Prazeorganizačně zajišťujevýživaservis s.r.o.
Termín akce:19. března 2024
Místo konání:PrahaKonferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2
Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
ORGANIZAČNÍ POKYNY
Vložné je 2.290 vč. DPH. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.718 Kč vč. DPH.Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce vložné platné pro členy SPV.Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství.
Závaznou přihlášku proveďte do 12. března 2024.
Cena zahrnuje odborné přednášky a občerstvení po celou dobu konference.
PROGRAM KONFERENCE:
8:15 – 9:00Registrace účastníků
9:00 – 9:10Zahájení konferenceMUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu (SPV)
9:10 – 9:351. Úvod – nápoje, inovace a reformulaceIng. Jan Pivoňka, Ph.D., SPV, VŠCHT PrahaDisku ...
https://bezpecnostpotravin.cz/mezinarodni-symposium-global-commodity-chains-from-a-risk-assessment-perspective/
Vydáno: 1. 3. 2024
Autor: KM EFSA
Německý spolkový institut pro hodnocení rizik (Bundesinstitut für Risikobewertung – BfR) pořádá ve dnech 27.-29. května 2024 v Berlíně v sídle BfR mezinárodní konferenci na téma „Význam globálních komoditních řetězců pro hodnocení rizik“.
Na konferenci se sejdou národní a mezinárodní odborníci z oblasti krmivových a potravinových řetězců, digitalizace a ochrany zdraví spotřebitelů, aby si vyměnili a sdíleli poznatky o koncepcích, datech a nástrojích pro komplexní hodnocení rizik v globálních komoditních řetězcích. Důraz je kladen na inovativní techniky a digitální řešení pro integraci dat a znalostí o nebezpečích, expozici a hodnocení rizik v krmivovém a potravinovém řetězci.
Další informace a program konference najdete na webu Akademie BfR.
Máte-li zájem se konference zúčastnit, zaregistrujte se do 19. 5. 2024 prostřednictvím webových stránek Akademie BfR.
Máte také možnost prezentovat své inovativní projekty a řešení v rámci posterové prezentace nebo veletrhu softwaru (software fair). Svůj abstrakt p ...