FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_FriPM2024
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01005CET16

Nová položka v NBT knihovně – Kukuřice se zvýšeným obsahem lysinu

https://bezpecnostpotravin.cz/nova-polozka-v-nbt-knihovne-kukurice-se-zvysenym-obsahem-lysinu/  Vydáno: 1. 3. 2024 Autor: BIOTRIN https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-300x300.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-150x150.jpg 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/03/BIOTRIN-kukurice-768x767.jpg 768w" alt="" width="945" height="944" class="wp-image-51997" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 304px;" loading="lazy" decoding="async" />(c) Ing. Barbora Hošková, VŠCHT Praha Kukuřice, jedna z nejrozšířenějších plodin na světě, trpí nedostatkem lysinu. Lysin je esenciální  aminokyselina, kterou si naše tělo neumí samo vytvářet, a proto je nezbytné ji získávat z potravy.  Vzhledem k důležitosti lysinu pro lidské zdraví se vědci snaží vytvořit kukuřici s jeho zvýšeným  obsahem. První pokusy, jako odrůda Opaque2 (o2), sice zvýšily obsah lysinu, ale za cenu nežádoucích  vlastností, které ji znehodnotily pro zemědělské využití. Následná odrůda Quality Protein Maize  (QPM) eliminovala negativní ...

FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_FriPM2024
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01005CET16

Tematická konference Potraviny, zdraví a výživa 2024 – Nápoje a látky v nich obsažené

https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-potraviny-zdravi-a-vyziva-2024-napoje-a-latky-v-nich-obsazene/ Vydáno: 1. 3. 2024 Autor: Společnost pro výživu Podtitul: Nápoje a látky v nich obsažené Pořadatelé:Společnost pro výživuve spolupráci sVysokou školou chemicko-technologickou v Prazeorganizačně zajišťujevýživaservis s.r.o. Termín akce:19. března 2024 Místo konání:PrahaKonferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2 Moderátoři:MUDr. Petr Tláskal, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D. ORGANIZAČNÍ POKYNY Vložné je 2.290 vč. DPH. Pro členy Společnosti pro výživu platí zvýhodněné vložné 1.718 Kč vč. DPH.Jste-li členem SPV a chcete uplatnit slevu na vložné, vyberte v objednávce vložné platné pro členy SPV.Členem SPV se stáváte a nárok na slevu získáváte po splnění všech podmínek členství. Závaznou přihlášku proveďte do 12. března 2024. Cena zahrnuje odborné přednášky a občerstvení po celou dobu konference. PROGRAM KONFERENCE: 8:15 – 9:00Registrace účastníků 9:00 – 9:10Zahájení konferenceMUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu (SPV) 9:10 – 9:351. Úvod – nápoje, inovace a reformulaceIng. Jan Pivoňka, Ph.D., SPV, VŠCHT PrahaDisku ...

FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_CCET+01:00+01:00
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_FriPM2024
FriPMCETE_March+0100RMarPMCET_Mar+01005CET16

Mezinárodní symposium „Global commodity chains from a risk assessment perspective“

https://bezpecnostpotravin.cz/mezinarodni-symposium-global-commodity-chains-from-a-risk-assessment-perspective/ Vydáno: 1. 3. 2024 Autor: KM EFSA Německý spolkový institut pro hodnocení rizik (Bundesinstitut für Risikobewertung – BfR) pořádá ve dnech 27.-29. května 2024 v Berlíně v sídle BfR mezinárodní konferenci na téma „Význam globálních komoditních řetězců pro hodnocení rizik“. Na konferenci se sejdou národní a mezinárodní odborníci z oblasti krmivových a potravinových řetězců, digitalizace a ochrany zdraví spotřebitelů, aby si vyměnili a sdíleli poznatky o koncepcích, datech a nástrojích pro komplexní hodnocení rizik v globálních komoditních řetězcích. Důraz je kladen na inovativní techniky a digitální řešení pro integraci dat a znalostí o nebezpečích, expozici a hodnocení rizik v krmivovém a potravinovém řetězci. Další informace a program konference najdete na webu Akademie BfR. Máte-li zájem se konference zúčastnit, zaregistrujte se do 19. 5. 2024 prostřednictvím webových stránek Akademie BfR. Máte také možnost prezentovat své inovativní projekty a řešení v rámci posterové prezentace nebo veletrhu softwaru (software fair). Svůj abstrakt p ...