Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/webinar-k-pokynum-pro-mechanickou-recyklaci-pet/
Vydáno: 30. 1. 2024
Autor: KM EFSA
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/PET-lahve_orez_m-300x189.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/PET-lahve_orez_m-768x483.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/PET-lahve_orez_m.jpg 1050w" alt="" width="1024" height="645" class="wp-image-51307" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Evropská komise požádala úřad EFSA, aby zveřejnil vědecké pokyny popisující kritéria hodnocení a přístup k vědeckému hodnocení, které bude používat při posouzení dekontaminační schopnosti recyklačních procesů, jakož i informace, které musí být obsaženy v dokumentaci k žádosti o povolení recyklačního procesu. Návrh vědeckých pokynů k procesům mechanické recyklace PET po použití spotřebiteli je v současné době EFSA připravován.
V této souvislosti EFSA připravuje webinář, který se bude konat 20. února 2024 v 10:00-11:30 hod.
Cílem setkání je představit návrh pokynů k procesům mechanické ...
https://bezpecnostpotravin.cz/tematicka-konference-2024-tema-napoje-a-latky-v-nich-obsazene/
Vydáno: 29. 1. 2024
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/tematicka-2024_2_s_f-300x197.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/tematicka-2024_2_s_f-768x505.jpg 768w" alt="" width="800" height="526" class="wp-image-50750" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Společnost pro výživu ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze pořádá dne 19. března 2024 Tematickou konferenci „Potraviny, zdraví a výživa 2024“ na téma „Nápoje a látky v nich obsažené“.
Místo konání: Praha, Konferenční sál SVS ČR, Slezská 100/7, Praha 2Moderátoři: MUDr. Petr Tláskal, CSc., Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.Konferenci organizačně zajišťuje výživaservis s.r.o.
PROGRAM KONFERENCE:
8:15 – 9:00 Registrace účastníků9:00 – 9:10 Zahájení konferenceMUDr. Petr Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu (SPV)
9:10 – 9:351. Úvod – nápoje, inovace a reformulaceIng. Jan Pivoňka, Ph.D., SPV, VŠCHT PrahaDiskuse9:35 ...
https://bezpecnostpotravin.cz/potravinove-banky-v-roce-2023-dokazaly-uspokojit-narust-poptavky-po-potravinove-pomoci/
Vydáno: 29. 1. 2024
Autor: Česká federace potravinových bank
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/potravinove-banky_orez_1-300x163.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/potravinove-banky_orez_1-768x417.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2024/01/potravinove-banky_orez_1.jpg 1372w" alt="" width="1024" height="556" class="wp-image-51283" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />
Tisková zpráva – Potravinové banky shromáždily v roce 2023 celkem 13 200 tun potravin a pomohly více než 400 tisícům lidí v nouzi. Jedná se o meziroční navýšení počtu podpořených lidí o 30 procent. Systém potravinové pomoci se tak stává nezastupitelným prostředkem pomoci lidem v nouzi.
Potravinové banky působí na území České republiky prostřednictvím 15 regionálních potravinových bank a centrálního logistického centra. V roce 2023 shromáždily 13 200 tun potravin, které rozdistribuovaly do 1 381 orga ...