Tyto internetové stránky používají nezbytné soubory cookies, které pomáhají ke správnému fungování těchto internetových stránek. Více o zpracovávání osobních údajů prostřednictvím souborů cookies se dozvíte v naší Cookie Policy.
https://bezpecnostpotravin.cz/svs-varuje-spotrebitele-pred-syrem-z-francie-obsahujicim-nebezpecne-bakterie/
Vydáno: 20. 12. 2023
Autor: SVS
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/syr-Morbier_orez-300x186.jpg 300w" alt="" width="571" height="354" class="wp-image-49674" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 637px;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: SVS
Státní veterinární správa (SVS) upozorňuje spotřebitele, že se na českém trhu prodával francouzský sýr Morbier, který obsahuje baktérie Escherichia coli produkující nebezpečný shigatoxin. Na český trh se dostalo necelých 50 kg výrobku. Prodával se v několika malých specializovaných prodejnách. SVS informace o přítomnosti závadné potraviny obdržela od francouzských dozorových orgánů prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Větší část výrobku se již podařilo stáhnout z prodeje a zlikvidovat, minimálně 15 kilogramů se však prodalo konečným spotřebitelům. Lidé, kteří výrobek zakoupili, by jej v žádném případě neměli konzumovat a mohou jej vrátit v místě nákupu.
Identifikace ...
https://bezpecnostpotravin.cz/pro-biotrin-se-rok-2023-nesl-ve-znameni-modernizace/
Vydáno: 20. 12. 2023
Autor: BIOTRIN
Autorka obrázku: Ing. Barbora Hošková, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Rok 2023 se pomalu, ale jistě chýlí svému konci. Na řadu tak přichází bilancování, co nám předešlý rok dal, i plánování aktivit do roku nového.
V BIOTRINu si velmi vážíme toho, že jsme mohli pokračovat v naší činnosti a že byl uplynulý rok jako již tradičně bohatý na aktivity v oblasti moderních biotechnologií. Začněme tedy krátkým ohlédnutím.
Pro BIOTRIN se rok 2023 nesl ve znamení modernizace. Změnili jsme logo, aktualizujeme webové stránky a rozšířili své působení na sociálních sítích, jejichž prostřednictvím cílíme na zvýšení dosahu našich aktivit. Kromě Facebooku, Twitteru a YouTube nás tak nově můžete sledovat i na Instagramu.
Avšak co se týče aktivit, zachovali jsme portfolio našich již tradičních činností. Pokračovali jsme v pravidelném publikování novinek v oblasti moderních biotechnologií a autorských komentářů k zajímavým tématům. Aktualizovali jsme knihovnu NBT organismů a rozšířili ji o 12 nových položek. Uspořád ...
https://bezpecnostpotravin.cz/zemedelsky-vyzkum-se-zameri-na-zmeny-klimatu-i-podporu-inovaci-a-pokrocilych-technologii-ministerstvo-vybralo-nove-vyzkumne-projekty/
Vydáno: 20. 12. 2023
Autor: Ministerstvo zemědělství
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/dron_orez-300x161.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/dron_orez-768x413.jpg 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/dron_orez-1536x826.jpg 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/09/dron_orez-2048x1102.jpg 2048w" alt="" width="1024" height="551" class="wp-image-45613" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />Foto: Shutterstock
Tisková zpráva — Celkem 70 vědeckých a výzkumných projektů podpoří Ministerstvo zemědělství (MZe) v příštích letech v Programu na podporu aplikovaného výzkumu na období 2024-2032 ZEMĚ II. Nejčastěji se výzkumníci zaměří na adaptaci polních plodin na měnící se klima a snižování používání antimikrobiotik a pesticidů. Na výzkum nových projektů poskytne MZe v roce 2024 přes 210 milionů korun, celkový objem prostředků do roku 2 ...