FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_FriAM2023
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01005CET07

Nová položka v NBT knihovně – Rýže se zvýšeným obsahem amylosy

https://bezpecnostpotravin.cz/nova-polozka-v-nbt-knihovne-ryze-se-zvysenym-obsahem-amylosy/ Vydáno: 15. 12. 2023 Autor: BIOTRIN https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/image-1-300x300.png 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/image-1-150x150.png 150w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/image-1-768x768.png 768w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/image-1-1536x1536.png 1536w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/image-1.png 2048w" alt="" width="1024" height="1024" class="wp-image-49597" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom; width: 350px;" loading="lazy" decoding="async" /> Vzhledem k významu rýže seté (Oryza sativa L.) jako klíčové plodiny ve světě, představující hlavní zdroj potravy pro polovinu světové populace, je jí věnována i poslední nová položka do naší NBT knihovny v tomto roce. Tato položka je letos již čtvrtým přírůstkem zaměřující se na tuto významnou plodinu. Tentokrát se jedná o rýži se zvýšeným obsahem amylosy, což vede k vyššímu obsahu škrobu odolného k trávení, známého také jako rezistentní škrob. Loupan ...

FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_FriAM2023
FriAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01005CET07

Ovoce a zelenina s rodokmenem – společně na cestě ke zdraví

https://bezpecnostpotravin.cz/ovoce-a-zelenina-s-rodokmenem-spolecne-na-ceste-ke-zdravi/ Vydáno: 15. 12. 2023 Autor: Zelinářská unie Čech a Moravy https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/ovoce-a-zelenina-s-rodokmenem-orez-300x94.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/ovoce-a-zelenina-s-rodokmenem-orez-768x241.jpg 768w" alt="" width="911" height="286" class="wp-image-49591" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" /> Pěstitelé z řad členů Ovocnářské unie České republiky, z.s. a Zelinářské unie Čech a Moravy z.s. budou označovat svou produkci společnou ochrannou známku „OVOCE A ZELENINA S RODOKMENEM“. Role kmotra značky se ujal a záštitu nad touto aktivitou udělil ministr zemědělství Marek Výborný. Spojení tuzemského ovoce a zeleniny pod jednu známku pomůže českým spotřebitelům jednoduše rozpoznat české výpěstky, navíc s přidanou hodnotou. Ovocnářská unie České republiky, z. s. (OUČR) a Zelinářská unie Čech a Moravy z. s. (ZUČM) spojily síly a našly cestu, jak českým spotřebitelům pomoci jednoduše rozpoznat kvalitní českou produkci ovoce a zelen ...

ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_CCET+01:00+01:00
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_ThuAM2023
ThuAMCETE_December+0100RDecAMCET_Dec+01004CET08

Tržiště dobrých příkladů ze školních jídelen

https://bezpecnostpotravin.cz/trziste-dobrych-prikladu-ze-skolnich-jidelen/

Vydáno: 14. 12. 2023
Autor: Společnost pro výživu
https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Trziste-2023-26-10_ZS_orez-300x182.jpg 300w, https://bezpecnostpotravin.cz/files/2023/12/Trziste-2023-26-10_ZS_orez-768x467.jpg 768w" alt="" width="1024" height="622" class="wp-image-49583" style="box-sizing: border-box; height: auto; max-width: 100%; border: 0px; display: inline-block; vertical-align: bottom;" loading="lazy" decoding="async" />

Společnost pro výživu publikovala článek „Tržiště dobrých příkladů ze školních jídelen“ v časopise „Zpravodaj pro školní a dietní stravování – 6/2023“.

Zdroj: Společnost pro výživu